ABD Irak'tan çekiliyor ama...

ABD ordusu Irak'taki kentlerden çekilmeye hazırlansa da, direnişin güçlü olduğu yerlerde varlığını sürdürebileceği belirtiliyor.

Haberler NTV Haber 10.04.2009 - 12:25

30 Haziran'ta Irak'taki kentlerden çekilecek Amerikan askerlerinin, Musul ve Bakuba gibi direnişin güçlü olduğu yerlerde varlığını sürdürebileceği belirtildi.

Irak'taki Amerikan güçlerinin komutanı Orgeneral Ray Odierno, yabancı askerlerin, 30 Haziran'a kadar kent merkezlerinden çekilmesini öngören güvenlik anlaşmasına uyacaklarını söyledi ancak, özellikle Musul ve Bakuba'daki duruma dikkat çekti.

Orgenaral Odierno, bu iki kentte güvenlik sorunları bulunduğu ve buralarda farklı bir uygulamaya gidilebileceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde Iraklı yetkililerle bu konuyu görüşeceğini belirten Amerikalı komutan, bu iki kentteki Amerikan askerlerinin sayısının daha da artırılabileceğini anlattı.

Orgenaral Ray Odierno, ülkenin kuzeyinde Araplarla Kürtler arasındaki çatışma riskinden endişe ettiğini de vurguladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız