Afganistan'ın gergin seçimi sona erdi

Afganistan halkı devlet başkanlığı seçimi için sandık başına gitti. Düzenlenen saldırılar ve çıkan çatışmalarda 30'a yakın kişi ölürken, adaylardan hiçbirinin barajı geçmesi beklenmiyor.

Haberler 20.08.2009 - 15:05

Afgan halkı, Taliban rejiminin devrilmesinin 8'nci yılında 2'nci kez sandık başına gitti.

Seçim nedeniyle gerginliğin yükseldiği ülkede, özellikle Taliban'ın güçlü olduğu güney ve doğu bölgelerindeki saldırı ve çatışmalarda onlarca kişi öldü.

Bu bölgelerde kuzeye göre seçime katılım oranı düşük kalırken, her yerde çatışmaların çıktığı belirtildi. Önceki hükümetlerin başarısızlığının da seçimlere ilginin az olmasına yol açtığı kaydedildi.

Gerginlik yaşanan bölgelerin aksine kuzeyde seçime katılım yüksek oldu.

Buradaki oyların, seçim öncesi yapılan anketlerde açık ara önde görünen Devlet Başkanı Karzai'nin rakibi Dışişleri Eski Bakanı Abdullah Abdullah'ın lehine olduğu kaydedildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız