Almanya'da camiye molotoflu saldırı

Almanya’nın Neunkirchen kentinde bir camiye molotofkokteylli saldırı düzenlendi.

Haberler 02.02.2016 - 16:17 Son Güncelleme : 02.02.2016 - 16:20

Almanya'nın Saar eyaletindeki Neunkirchen kentinde bir camiye molotofkokteylli saldırı düzenlendiği açıklandı. Polisin salı günü yaptığı açıklamaya göre pazar akşamı meydana gelen olayda yaralanan olmadı. 

Polisin açıklamasında, güvenlik kameralarında yapılan inceleme sonucu kimliği belirlenemeyen iki kişinin caminin avlusuna iki molotofkokteyli fırlattığı, molotofkokteyllerinden birinin içindeki sıvının alev aldığı, ancak çıkan alevin kendiliğinden söndüğü kaydedildi. Camide hasar oluşmadığı da bildirildi. 

Eyalet Polis Teşkilatı'nın siyasi kaynaklı suçlar birimi Staatsschutz'un olayla ilgili soruşturma başlattığı ve tanık aradığı kaydedildi. Polis sözcüsü, yabancı ya da İslam düşmanı bir saldırı olasılığını göz ardı etmediklerini, soruşturmanın her yönde sürdürüldüğünü açıkladı. 

Almanya'da son dönemde camilerin yanı sıra özellikle de sığınmacı barınaklarına yönelik saldırılarda artış gözleniyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız