BAE'nin yeni devlet başkanı belli oldu

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid el-Nahyan, Şeyh Halife bin Zayid el-Nahyan'ın vefatı sonrası Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) yeni devlet başkanı seçildi.

Haberler İHA, NTV Haber, Anadolu Ajansı 14.05.2022 - 12:56

Şeyh Muhammed bin Zayid el-Nahyan

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) yeni devlet başkanı belli oldu.

74 yaşında dün hayatını kaybeden BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid el-Nahyan'ın yerine Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid el-Nahyan yeni devlet başkanı olarak seçildi.

BAE resmi ajansı WAM'ın haberine göre, devletin 7 emirliğinden oluştan BAE Yüksek Konseyi, Şeyh Muhammed bin Zayid el-Nahyan'ı devlet başkanı olarak belirledi.

Şeyh Halife bin Zayid el-Nahyan'ın kardeşi olan Şeyh Muhammed, petrol zengini ülkeyi son birkaç yıldır fiili olarak yönetiyordu.

ŞEYH HALİFE BİN ZAYİD EL-NAHYAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Öte yandan Şeyh Halife bin Zayid el-Nahyan'ın cenaze namazı, başkent Abu Dabi'deki Şeyh Sultan bin Zayid el-Evvel Camisi'nde kılındı.

Cenaze töreninde; Şeyh Muhammed bin Zayid el-Nahyan ile Kraliyet ailesi mensupları hazır bulundu.

Şeyh Halife bin Zayid el-Nahyan'ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Abu Dabi'deki El-Batin Kabristanı'nda toprağa verildi.

Şeyh Halife bin Zayid el-Nahyan için, Suudi Arabistan'da anma düzenlenecek.

Şeyh Halife bin Zayid el-Nahyan
Kral Selman bin Abdulaziz'in talimatıyla Mekke'deki Mescid-i Haram ile Medine'deki Mescid-i Nebevi'de gıyabi cenaze namazı kılınacağı açıklandı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin ilk Devlet Başkanı Zayid bin Sultan el- Nahyan'ın en büyük oğlu olan Şeyh Halife bin Zayid el-Nahyan, babasının ölümünün ardından göreve gelmişti.

2014 yılında felç geçiren Şeyh Halife bin Zayid el-Nahyan, sağlık sorunları nedeniyle kameraların karşısına nadiren çıkıyordu.

Şeyh Halife bin Zayid el-Nahyan'ın ölümünün ardından ülkede 40 günlük yas ilan edilmiş durumda.

Bakanlıklarda, devlet dairelerinde ve özel sektörde de çalışmalara 3 gün ara verildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız