Bir peçe yasağı da Ortadoğu'dan

Burka ve çarşaf yasakları Avrupa'da tartışılırken, bir peçe yasağı da bu kez alışılmadık bir coğrafyadan, Ortadoğu'dan geldi.

Haberler NTV Haber 19.07.2010 - 14:50

Avrupa'da tartışma konusu olan peçeye bir yasak da Ortadoğu'dan geldi.

Nüfusunun yüzde 97'si Müslüman olan Suriye, kız öğrencilerin üniversitelere peçe ve benzeri kıyafetlerle girişini yasakladı. Yasak, devlet üniversitelerinin yanısıra özel okulları da kapsıyor.

Buna göre kız öğrenciler artık okula giderken, yüzlerini kapayamayacak.

Uygulamaya en kısa zamanda geçilmesi için üniversitelere konuya ilişkin yönerge gönderildi bile.

PEÇE AKADEMİK DEĞERLERLE BAĞDAŞMIYOR
Suriye Yüksek Eğitim Bakanı Dr. Ghiath Barakat yaptığı açıklamada, yasağın yüzü kapayan ve tanınmayı imkansız hale getiren peçenin akademik ve etik değerlerle bağdaşmadığı gerekçesiyle getirildiğini belirtiyor.

Resmi haber ajansı Sana'ya  göre ise yasaklama talebi, öğrenciler ve ailelerinden geldi. Yasak, yüzü açıkta bırakan başörtülerini kapsamıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız