BM'den "gıda sistemleri pandemi nedeniyle çöküyor" uyarısı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, "49 milyon kişi daha pandemi nedeniyle aşırı yoksulluğa düşebilir. Gıda güvenliği olmayan insanların sayısı hızla artacak'' ifadelerini kullandı.

Haberler Reuters, Anadolu Ajansı 09.06.2020 - 23:23

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, ''Gıda sistemlerimiz çöküyor ve Covid-19 salgını durumu daha da kötüleştiriyor.' uyarısında bulundu. 

Guterres, gıda güvenliği konusunda yayımladığı video mesajında, 7,8 milyar olan dünya nüfusunu besleyecek kadar gıda bulunmasına rağmen, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının küresel gıda güvenliğini tehdit ettiğini belirtti.

Dünya genelinde 820 milyondan fazla kişinin açlık çektiğini ve her beş çocuktan birinin yetersiz beslenme yüzünden büyüme geriliği yaşadığını belirten Guterres, ''Gıda sistemlerimiz çöküyor ve Covid-19 salgını durumu daha da kötüleştiriyor.' ifadesini kullandı. 

Guterres, ''49 milyon kişi daha pandemi nedeniyle aşırı yoksulluğa düşebilir. Gıda güvenliği olmayan insanların sayısı hızla artacak" diye konuştu.
KÜRESEL SALGIN SÜRECİNDE GIDA SEKTÖRÜ
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız