Çin 11 milyon Uygur Türkü fişledi

Çin hükümeti 11 milyon Uygur Türkünün yaşadığı Şincan'da yaşayan herkesten DNA örnekleri toplayarak bir veritabanı oluşturmaya başladı.

Haberler NTV Haber 13.12.2017 - 11:31 Son Güncelleme : 13.12.2017 - 11:46

İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne göre, Çinli yetkililer ülkenin batısındaki Şincan'da yaşayan 12 ile 65 yaş arasındaki herkesten DNA örneği, parmak izi ve kan grubu bilgileri toplamaya başladı.

Şincan bölgesinde 21 milyon kişi yaşıyor ve bunların 11 milyonu Uygur Türklerinden oluşuyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne göre toplanan bilgiler vatandaşları etnik köken, fikir ve ifade özgürlüğü konularında fişlemede kullanılabilir.

Örnek toplama işlemlerinin sağlık muayeneleri sırasında gerçekleştirildiği ve vatandaşlarının bundan haberinin olup olmadığının belli olmadığı belirtiliyor.

Toplanan biyometrik veriler polisle de paylaşılabilecek. İnsan Hakları İzleme Örgütü yetkilileri bu uygulamanın uluslararası insan haklarına aykırı olduğunu ifade ediyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız