Dünyada her altı kişiden biri aç

BM Gıda ve Tarım Örgütü'nün açıkladığı son rakamlara göre, dünyada açlık çeken insanların sayısı ilk kez bir milyarı aştı. Yani her altı insandan biri aç.

Haberler Anadolu Ajansı 19.06.2009 - 16:50

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), 2009 yılında dünya genelinde aç insan sayısının ilk kez bir milyarın üzerinde olacağını bildirdi.

FAO tarafından 2009 yılına ilişkin bugün açıklanan raporda, dünya genelinde aç sayısının 1,02 milyara ulaşmasının beklendiği belirtildi. Geçen yıla oranla aç insan sayısında 100 milyonun üzerinde artış yaşanmasının beklendiği kaydedilen raporda, dünya nüfusunun yaklaşık altıda birinin aç insanlardan oluştuğu da kaydedildi.

Raporda, aç insan sayısındaki bu rekor artışta, gelirin düşmesine ve işsizliğin artmasına neden olan küresel ekonomik krizin de belirleyici bir rol oynadığı ifade edildi.

FAO Genel Direktörü Jacques Diouf, son bir yıl içinde aç insan sayısında 100 milyonu aşkın bir artış yaşandığına işaret ederek, "Sessiz sedasız yaşanmakta olan, dünya nüfusunun altıda birini etkileyen bu gıda krizi, dünya barışı ve güvenliği için ciddi bir tehlike oluşturmaktadır. Dünyada açlık sorununa son vermek için acilen bir mutabakata ulaşmak ve gerekli önlemleri almak zorundayız" dedi.

Açıklamada, uluslararası piyasalarda gıda fiyatlarında son aylarda düşüş gözlendiği hatırlatılmakla birlikte, "Kalkınmakta olan ülkelerdeki fiyatlara bu düşüşün yansıması ise beklenen hızda olmamıştır. 2008 sonu itibarıyla, 2006'ya oranla söz konusu fiyatların reelde ortalama yüzde 24 civarında daha yüksek olduğu gözlenmiştir. Bu olgu, gelirlerinin yüzde 60'ını temel gıda maddelerine ayıran yoksul tüketicilerin alım gücünde belirgin bir zayıflamayı da beraberinde getirmiştir" denildi.

FAO, 2009 yılına ilişkin açlık raporunun Ekim ayında yayımlanacağını da duyurdu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız