FARC barış istemeyen komutanları ihraç etti

FARC, Kolombiya hükümetiyle vardığı barış sürecine dahil olmayı reddeden 5 komutanını ihraç etti.

Haberler Anadolu Ajansı 15.12.2016 - 11:39 Son Güncelleme : 15.12.2016 - 14:20

Ülkenin en büyük silahlı grubu FARC'la 1 Aralık 2016'da barış anlaşması imzalanmış, 50 yıldan uzun süren savaş sona ermişti.

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) tarafından yapılan açıklamada, komuta kademesinde yer alan Gentil Duarte, Euclides Mora, John Cuarenta, Giovanny Chuspas ve Julian Chollo'nun barış sürecine katılmayı reddettikleri gerekçesiyle örgütle ilişkilerinin kesildiği kaydedildi.

Üyelerinin sorumsuzca davrananları takip etmemesi gerektiğini vurgulayan örgüt açıklamada, "Barışa giden yol, sorumsuzca davranan, halkın barış hasretini görmezden gelen ve kişisel hırslarından dolayı uçurumdan atlamak isteyen bir grup tarafından engellenmemeli." ifadesine yer verdi.

Örgütten ihraç edilen komutanların bir grup militanla birlikte üsten ayrılarak kayıplara karıştığı tahmin ediliyor.

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ve Marksist lider Rodrigo Londono (Timoşenko) ülkenin başkenti Bogota'da barış anlaşmasını imzaladı. 

Kolombiya halkı, FARC ile hükümet arasında bu yıl imzalanan barış anlaşmasını 2 Ekim’de yapılan referandumda reddetmişti. Hükümet ile örgüt 24 Kasım’da yeni bir barış anlaşmasına imza atmış, anlaşma 30 Kasım’da Kolombiya Senatosunun alt kanadı Temsilciler Meclisinin de onayından geçmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız