Irak Başbakanı İbadi'den PKK açıklaması

Irak Başbakanı Haydar El İbadi terör örgütü PKK'nın Kerkük kent merkezinde bayrak ve PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerini asmasını kabul etmediklerini belirtti.

Haberler NTV Haber 10.05.2017 - 10:11 Son Güncelleme : 10.05.2017 - 10:12

Bağdat'ta yaptığı basın toplantısında konuşan İbadi, PKK'nın Kerkük'te bayrak ve Öcalan posterlerini asmasının yeni çatışma kapısı aralayacağını söyledi.

Irak Başbakanı İbadi, "PKK ile çatışmaya girmek istemiyoruz. Aynı zamanda bu örgütlerin komşu Türkiye gibi komşu ülkelerimize karşı saldırıda bulunmasına da izin vermeyiz. Bunu anayasamız da reddediyor" dedi.

Musul'un batısını kurtarma operasyonunda yeni planı devreye soktuklarını vurgulayan İbadi buradaki operasyonları sivil ve asker konusunda en az hasarla yürüttüklerini söyledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız