Irak'ta teknokratlar hükümeti tartışması

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, teknokratlar hükümeti için kabine değişikliğine gidecek.

Haberler Anadolu Ajansı 30.03.2016 - 16:52

Irak Parlamentosu, Başbakan Haydar el-İbadi''ye teknokratlar hükümeti kabinesini sunması için yarına kadar süre vermişti.

Başbakanlık basın ofisinden yapılan açıklamada, İbadi'nin hükümetteki kabine değişikliğini yarın parlamentoya sunacağı belirtilerek, İbadi'nin kabine değişikliği ve köklü reformları hayata geçirmek için yoluna devam edeceği aktarıldı.

Başbakan İbadi, siyasi gruplara tavırlarını belirlemelerinin önemli olduğunu vurguluyor. Açıklamada "Parlamento da kabine değişikliği dahil reformların devam edilmesi yolunda tavrını göstermeli." ifadelerine yer verildi.

Bunun üzerine Yeşil Bölge'de eyleme başlayan Şii lider Mukteda es-Sadr'da, İbadi'nin köklü reformlarını yarına kadar sunmaması halinde kendisinden güvenoyunu çekeceklerini söylemişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız