İran: Trump'ın davranışları öngörülemeyen şartlar doğurdu

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD Başkanı Donald Trump'ın davranışlarının herkes için öngörülemeyen şartlar doğurduğunu söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 11.11.2018 - 18:04 Son Güncelleme : 11.11.2018 - 18:05

Eski Brezilya Devlet Başkanı Fernando Collor de Mello ile mecliste bir araya gelen İran Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD'nin yaptırımlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Nükleer müzakerelerin eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde Amerikalıların talebi üzerine yapıldığını aktaran Laricani, "Trump, ani bir kararla anlaşmayı bozdu ve bu hareketiyle İran'ı karıştıracağını düşündü" şeklinde konuştu.

İran Meclisi Haber Ajansı'na (ICANA) göre Laricani, ABD Başkanı Trump'ın ekonomik sözleşmelerden çekilerek Avrupalıları, füze anlaşmasından çekilerek Rusları ve Paris İklim Anlaşması'ndan çekilerek de dünyayı tedirgin ettiğini ve herkes için öngörülemeyen şartlar doğurduğunu dile getirdi.

Laricani, ABD'nin terör örgütü DAEŞ'i icat ettiğini ve bu nedenle terörle mücadelesinin inandırıcı olmadığını savundu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız