Kremlin'den "Türkiye ile milli parayla ticaret" açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kremlin sözcüsü Dimitriy Peskov, Türkiye ile Rusya'nın milli para birimleriyle ticaret yapmak istediklerini ve bu konuda çalışma yürüttüklerini söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 13.08.2018 - 13:00 Son Güncelleme : 13.08.2018 - 13:26

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ile milli para birimleri üzerinden ticaret yapılmasına hazırlık yapıldığı yönündeki açıklaması soruldu.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov bir soruya verdiği yanıtta, Rusya'nın uluslararası ticarette milli para birimleri kullanılmasını desteklediğini söyledi. Peskov ancak konu hakkında titizlikle çalışılması gerektiğini belirtti.

Peskov Türkiye ve Rusya arasında yapılan ikili görüşmelerde konunun birçok kez gündeme getirildiğini de ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cumartesi günü yaptığı açıklamada Çin, Rusya, İran ve Ukrayna gibi ülkelerle ticareti milli para birimleri üzerinden yürütmeye hazırlandıklarını söylemişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız