Küba ile kapılar açılsın

ABD'de yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre Amerikalılar, Küba ile diplomatik ilişkilerin yeniden kurulmasını istiyor.

Haberler Anadolu Ajansı 13.04.2009 - 09:52

ABD'de yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre Amerikalılar, Küba ile diplomatik ilişkilerin yeniden kurulmasını ve bu ülkeye uygulanan seyahat yasağının kaldırılmasını istiyor.

CNN/Opinion tarafından yapılan ankete göre, Amerikalıların yüzde 64'ü, 50 yıllık yasağa son verilerek Amerikan hükümetinin, vatandaşlarına Küba'ya gitme izni vermesini istiyor.

Ankete katılanların yüzde 71'i de, ABD'nin Küba ile yeniden diplomatik ilişki kurması gerektiğini düşünüyor. Böyle bir girişime karşı olduğunu söyleyenlerin oranı ise yüzde 27.

Söz konusu kamuoyu araştırmasının 3-5 Nisan'da 1023 Amerikalı ile telefon bağlantısı kurularak yapıldığı ve hata payının yüzde 3 olduğu kaydedildi.

ABD'de yeni iktidara gelen Başkan Barack Obama, Küba ile ilişkilerin değişmesinden yana olduğunu açıklamıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız