Libya'da milisler çatıştı: 70 ölü

Libya'da, milis gruplar arasında pazar gününden bu yana süren çatışmalarda, 70 kişi öldü, 150 kişi de yaralandı.

Haberler 29.03.2012 - 15:29

Çatışmalar, ülkenin güneyinde bulunan Sabha kentinde, eski bir isyancının öldürülmesinin ardından patlak verdi. Tubu kabilesi ile isyancı grup arasında günlerdir süren çatışmaları sonlandırmak için Geçici Ulusal Konsey, Sabha'ya yüzlerce asker gönderdi.

Konsey’in arabuluculuk çabaları sonuç vermedi. Dün ilan edilen ateşkes bozuldu. Tubu kabilesi, cinayetle suçlanan üyelerini teslim etmemekte direniyor. Libya'daki geçici ulusal konsey, ülkenin çeşitli yerlerindeki silahlı grupları kontrol altına almak için büyük mücadele veriyor.

ÖZERKLİK TALEBİ
Sabha kentindeki olay, yeni hükümetin bu alanda verdiği en çetin sınavlardan biri olarak görülüyor. Tubu liderleri, geçtiğimiz günlerde de merkezi hükümetten ayrılma konusuyla gündeme gelmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız