Nakavt yok, kazanan sayıyla Obama

ABD'de başkan adayları ikinci kez karşı karşıya geldi. İlk raundun galibi Romney, Obama'ya ekonomiden yüklenirken, genel görüş, nakavt olmasa da kazananın sayıyla Obama olduğu yönünde.

Haberler NTV Haber 17.10.2012 - 06:27

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki başkanlık seçimi öncesi adaylar ikinci kez canlı yayında karşı karşıya geldi.

Başkan Barack Obama ve Cumhuriyetçilerin adayı Mitt Romney New York'ta, tarafsız seçmenlerin sorularını yanıtladı.

1 saat 40 dakika süren tartışmanın gündeminde ağırlıklı olarak ekonomi ve iç politika vardı; münazara sonrası televizyon kanallarının düzenlediği anketlere göre de nakavt yoktu ama kazanan sayıyla Obama oldu. Ağırlıklı görüş, Obama’nın beklenen performansı gösterdiği ve seçmenin tavrının Obama lehine değiştiği şeklinde.

Düello sonrası CNN televizyonun düzenlediği ankette, izleyicilerin yüzde 46'sı Obama'yı yüzde 39'u ise Romney'yi başarılı bulduğunu açıkladı. 

Bütçe açığı konusunda Obama'ya yüklenen Mitt Romney, "Bizi Yunanistan olmaya sürüklüyorsun" ifadesini kullandı.

Enerji politikalarının da ele alındığı tartışma sırasında, Libya’daki konsolosluğa düzenlenen saldırı da gündeme geldi. Başkan Obama, Bingazi'deki konsolosluğa düzenlenen saldırı konusunda sorumluluğun kendisine ait olduğunu söyledi.

NTV'NİN NOTLARI!
NTV New York Muhabiri Selim Atalay’ın münazaradan notları:

İlk münazaraya göre daha canlı ve daha etkili bir Obama gördük. Romney de, Obama'yı aşmak ve daha fazla puan toplamak için daha agresifti. Münazaranın en az iki anında taraflar ciddi ciddi tartıştılar ve bu anlar ABD standartlarına göre hayli sertti.

KİŞİSEL ALANA SALDIRI!
Konu enerjiydi ve Romney, yönetimin petrol aramaları için verdiği lisansları iptal ettirmesine değinerek, 'kaç lisans iptal ettirdin?' diye sordu ve Obama'nın üzerine yürüdü. Bu, yani kişisel alana saldırı, ABD'de alışılmadık bir durumdur...

Romney'nin Obama'ya 'doğru söylemiyorsun' dediği anda da, salondaki tarafsız seçmenlerin heyecan sesleri televizyondan duyuldu.

"BEN SENİN KADAR ZENGİN DEĞİLİM"
Unutulmaz anlardan biri de, Romney'nin Obama’nın emeklilik planlarına değindiği andı. Oldukça zengin olan ve yaklaşık 250 milyon dolar serveti olduğu belirtilen Romney, Obama'nın da emeklilik planlarında dış ülkelere yatırım olduğunu ima etti. Kendi yatırımları tartışma konusu olan Romney'nin 'sen kendi emeklilik planına baktın mı?' sorusuna Obama, 'ben senin kadar zengin olmadığım için bakmıyorum' yanıtını verdi.

"SENİNKİLER YAPTI"
Obama'nın kalabalığı güldürdüğü an ise, Romney'nin, Obama'nın göreve geldiğinde 2 dolar seviyesinde olan benzin fiyatının şu 4 doların üstüne çıktığını söylemesi üzerine yaşandı. Obama 'evet fiyat düşüktü çünkü ekonomi yere yapışmıştı' dedi ve Bush’u kastederek 'bunu seninkiler yapmıştı' ifadesini kullandı.

"TABUTLARI BEN KARŞILIYORUM"
Libya konusu da tartışıldı. Cumhuriyetçilerin, büyükelçiliğin güvenlik eksikliği giderilmediği için Obama'ya yüklendiği bilinirken, Obama sorumluluğu üzerine aldı: Büyükelçileri ben atıyorum, ailelerinden ben sorumluyum, tabutları da ben karşılıyorum...

ROMNEY'NİN SARSILDIĞI AN
Romney, Bingazi saldırısını Obama'nın 14 gün sonra 'terör saldırısı" olarak belirttiğini söylemesi üzerine Demokrat başkan adayı, 'Ertesi gün terör saldırısı dedim' dedi ve beklenmedik bir şey oldu. Moderatör, Romney’e 'evet, ertesi gün terör saldırısı dedi' demek zorunda kaldı. Bu ses tam duyulmayınca Obama tekrar istedi ve moderatör de tekrarladı. Bu durumun Romney’yi sarstığı gözlendi...

ROMNEY'DEN BİR DE GAF
Romney’nin gafı konuşuluyor. “Bana klasörler dolusu kadın aday başvurusu geldi” demek isteyen Romney, “Bana klasörler dolusu kadın getirildi” dedi. Bunun gaf olduğu ancak Romney’yi saf dışı bırakacak boyutta olmadığı yorumları yapılıyor.

SON DÜELLO 22 EKİM, SEÇİM 6 KASIM
Başkan adayları 22 Ekim'de son kez canlı yayında karşı karşıya gelecek ve kararsız seçmeni tarafına çekmeye çalışacak. ABD'deki başkanlık seçimleri 6 Kasım'da yapılacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız