Obama IŞİD için yeni yetki istiyor

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nde IŞİD'le mücadele görüşüldü. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD'le mücadelede yetkilerin genişletilmesini talep etti.

Haberler NTV Haber 10.12.2014 - 16:01

ABD Dişişleri Bakanı John Kerry, Senato Dış İlişkiler Komitesi’nde Obama yönetiminin IŞİD’e karşı askeri güç kullanılmasına yönelik yetki talebi konusundaki oturuma katıldı.

Kerry, Obama yönetiminin IŞİD ile mücadele için Kongre'den istediği yetkinin Irak ve Suriye ile kısıtlanmamasını, Amerikan muharip gücüne yasak getirilmemesini ve 3 yıllık yetkiye uzatma imkanı tanınmasını istedi.

Irak'ta şu an Irak ordusunu eğitim ve koordinasyon sağlama adına 3 bin 100 ABD askeri bulunuyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de havadan IŞİD mevzilerini vurmaya devam ediyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız