Patlamayla trenler çarpıştı: En az 71 ölü

Hindistan'da demiryolundaki patlamanın ardından savrulan bir yolcu treni hızlı yük trenine çarptı.

Haberler 28.05.2010 - 08:09

Hindistan güne tren kazası haberiyle başladı.

Ülkenin doğusundaki Batı Bengal eyaletinin Kalküta kenti yakınlarında, demiryolunda rayların üzerinde patlama meydana geldi. Maocu gerillaların etkin olduğu bölgedeki patlamayla birlikte savrulan bir yolcu treni yan rayda seyreden hızlı yük trenine çarptı.

Kazada, en az 71 kişi yaşamını yitirdi. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Yetkililer, parçalanan vagonlarda sıkışmış çok sayıda yolcu bulunduğunu duyurdu.

Bazı yetkililer kazada yaralananların sayısının da 100'den fazla olduğunu açıkladı.

Saldırının sorumluluğunu Maocu gerillaların desteklediği bir grup üstlendi. Hindistan'ın Press Trust of India ajansı, Polis Zulmüne Karşı Halk Komitesi'nden (PCPA) grubun trene düzenlenen sabotajı üstlendiğine dair bir telefon aldığını duyurdu.

Bölgedeki gazeteciler de kaza yerinde kargaşa ve paniğin hakim olduğunu, bir yandan insanlar ağlarken bir yandan kurtarma görevlilerinin yaralıları kurtarmaya ve cesetlere ulaşmaya çalıştığını bildiriyor.

Hindistan'ın güneyinde de geçen pazar günü bir yolcu uçağının düşmesi sonucu 158 kişi hayatını kaybetmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız