Pentagon'dan S-400 açıklaması

ABD Dışişleri'nden Wess Mitchell'in, Rusya'dan S-400 alımı nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulanabileceği yönündeki sözleri sonrası, Pentagon'dan da bir açıklama geldi.

Haberler Anadolu Ajansı 20.04.2018 - 05:52

Pentagon Sözcüsü Dana White

ABD'nin Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri satın almaya hazırlanan Türkiye'ye yaptırım uygulanabileceği yönünde tehditkar açıklamada bulunmuştu. 

ABD Savunma Bakanlığı ise, bu konuda daha sağduyulu bir yaklaşım sergiledi.

Wess Mitchell
Bakanlık Sözcüsü Dana White, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili soruya yanıt verdi.

"Bu füze sistemlerinin uyumsuzluğu konusunda Türklerle konuşmaktayız" diyen White, "Sonuçta, Türkler en iyi stratejik çıkarları konusunda kendileri karar verecek. Bunu belirleyecek olan Ankara" yanıtını verdi.

White, "Türkiye'yi böyle bir alımdan vazgeçirme çabaları sürüyor mu?" sorusunu da, "Bu füze sisteminin NATO sistemi ile uyuşmazlığı konusundaki endişelerimizle ilgili Türk yetkililerle görüşmeyi sürdürmekteyiz" diye yanıtladı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız