Peres'ten abluka için iki şart

Hamas'ın terörden vazgeçmesi ve Gilat Şalit'in serbest bırakılması.

Haberler Anadolu Ajansı 20.06.2010 - 21:13

İsrail hükümetinin Gazze'ye uygulanan ablukanın yumuşatılmasına ilişkin atılabilecek adımları ele aldığı saatlerde, Cumhurbaşkani Şimon Peres'ten bir açıklama geldi.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, "Gazze'yi idare edenlerin terörden vazgeçerek kaçırılan İsrail askeri Gilad Şalit'i serbest bırakmaları halinde, bölgenin abluka altında tutulmasına gerek kalmayacağını" söyledi.

Peres, İsrail'in Gazze'den bütünüyle çekildiğini, bölgede tek İsrailli'nin bile kalmadığını belirtirken, ülkesinin Gazze'den çekildikten sonra neden Gazze Şeridi'nden İsrail vatandaşlarına "binlerce roket saldırısı" düzenlendiğini anlayamadıklarını söyledi.

Peres, Yahudi Ajansı'nın Kudüs'teki toplantısında yaptığı konuşmada, "Bunun nedeni, amacı ne?" diye sorarken, bu soruların bugün bile yanıtlanmadığını ifade etti ve "Gazze'nin barış ve görüşmelere yanaşması, Gilad Şalit'i serbest bırakması ve terörden vazgeçmesi halinde kuşatma ve ablukaya gerek kalmayacaktır" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız