Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Kuzey Kore'ye gidiyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov 31 Mayıs tarihinde Kuzey Kore'yi ziyaret edecek. Kore lideri Kim Jong-un'la ABD Başkanı Donald Trump 12 Haziran'da Singapur'da görüşmeyi planlıyor.

Haberler ntv.com.tr 23.05.2018 - 17:54 Son Güncelleme : 23.05.2018 - 18:04

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 31 Mayıs'ta Kuzey Kore'yi ziyaret edeceği belirtildi. Rusya'dan yapılacak bu üst düzey ziyaret ABD - Kuzey Kore zirvesinin öncesinde denk geliyor. 

ABD'NİN KUZEY KORE TEHDİDİNE TEPKİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da, ABD'nin Kuzey Kore'ye yönelik ‘Libya senaryosu' tehdidi ile ilgili açıklama yaptı.

Zaharova, "Aslına bakılırsa ABD, Kuzey Kore'yi ‘Libya senaryosu' ile tehdit ederken, sadece Pyongyang'ı değil, özellikle ‘Libya senaryosu' hikayesinden hareketle herkesi, tüm bölgeyi tehdit etmiş oluyorlar" dedi.

TRUMP - KIM GÖRÜŞMESİ

ABD Başkanı Donald Trump'la Kuzey Kore lideri Kim Jong'un'un bir araya gelmesi bekleniyor. Donald Trump daha önce Twitter'dan yaptığı açıklamasında görüşmenin 12 Haziran'da Singapur'da gerçekleşeceğini duyurmuştu. Ancak iki liderin görüşmesi ertelenebilir. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız