Rusya füze teslimatına başladı

Rusya ile İran arasında 2011 yılında imzalanan anlaşma çerçevesinde, S-300 hava savunma füze sistemlerinin teslimatına başlandı.

Haberler Anadolu Ajansı 30.12.2015 - 11:21 Son Güncelleme : 30.12.2015 - 11:22

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitri Rogozin, İran'a S-300 hava savunma füze sistemleri göndermeye başladıklarını duyurdu.

Rogozin, Rossiya-24 televizyonuna yaptığı açıklamada, İran'la S-300 füzeleri satışı konusunda imzaladıkları anlaşmanın iki ülke ilişkilerinde yeni fırsatlar açtığını belirterek "Bu anlaşma uygulanıyor ve ödemesi de yapılıyor. Teslimat gerçekleştiriliyor" dedi.

Rusya ile İran arasında 2011 yılında üç S-300 füze sisteminin satışı konusunda anlaşma yapılmış fakat Moskova yönetimi, nükleer programı nedeniyle İran'a uygulanan yaptırımları gerekçe göstererek anlaşmayı dondurmuştu.

İran'ın nükleer programı konusunda Tahran yönetimiyle BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ve Almanya (P5 1 ülkeleri) arasında imzalanan çerçeve anlaşması sonrasında Rusya füzelerin satışına yeniden yeşil ışık yakmıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız