Rusya, IŞİD’i vurmayacak

İsrail basının, Rus savaş uçaklarının IŞİD mevzilerini vuracağı yönündeki iddiasına, Rusya'dan yalanlama geldi.

Haberler CHA 02.09.2015 - 06:36

İsrail basınında yer alan Rus savaş uçaklarının terör örgütü IŞİD mevzilerine saldırılar düzenlemek için Suriye’ye konuşlandığı yönündeki iddialar yalanlandı.

Russia Today’e konuşan Rusya Savunma Bakanlığı yetkilisi, “Suriye’de hiçbir Rus savaş uçağı konuşlandırılmadı. Rus uçakları kendi kalıcı üslerinde duruyor. Normal eğitim görevlerini sürdürüyor” açıklamasında bulundu.

İsrail basını, Rus savaş uçakları ve saldırı helikopterlerinin IŞİD mevzilerine saldırı düzenlemek için Suriye’ye konuşlandırılmaya başlandığı yönünde iddialara yer vermişti.

Batılı diplomatlara dayandırılan haberlerde, Şam’a yakın bölgede yer alan hükümete ait askeri üsse binlerce Rus askeri personelin geldiği, bunlar arasında danışmanlar, eğitimciler, lojistik personel, teknik personel ve savaş uçaklarını kullanacak pilotların olduğu belirtilmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız