Rusya'dan ABD'ye: Kabul edilemez

Rusya Devlet Başkanı’nın Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Beyaz Saray’ın Suriye’de yeni kimyasal silah saldırısı tehdidi olduğuna ilişkin açıklamalarının dayanağının ne olduğunu Kremlin’in bilmediğini bildirdi ve ABD'ye tepki gösterdi.

Haberler DHA 27.06.2017 - 22:46

Beyaz Saray Basın Servisi, Suriye hükümet ordusunun yeni kimyasal silah saldırısı hazırladığını düşündüğünü belirterek, bunun gerçekleşmesi halinde bedelinin Suriye hükümet ordusu için çok büyük olacağını açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkanlığı Basın Sözcüsü Peskov, Beyaz Saray'ın açıklamasına şu tepkiyi verdi:

"Bu açıklamaları duyduk. Bunun neye dayandığını bilmiyoruz. Rusya tarafının bir önceki kimyasal maddelerin kullanıldığı trajedinin soruşturulması taleplerine rağmen, sorumluluğun Suriye silahlı kuvvetlerine yüklenmesinin yanlış olduğunu düşünüyoruz."

"Kremlin, soruşturulma yapılmadan Esad’ın suçlanmasının imkansız olduğu yönündeki tavrını koruyor ve Suriye’nin yasal yönetiminin tehdit edilmesinin kabul edilemez olduğunu düşünüyor" diyen Peskov, "DAEŞ teröristleri birçok kez kimyasal silah kullandılar ve bunun devam edebileceğini söylediler. Tabi ki, bu tür provokasyonların devam edilme tehlikesi var" ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız