Sudan'da protestolarda ölenlerin sayısı 11'e çıktı

Sudan'da sivil yönetime geçilmesi talebiyle düzenlenen gösterilerde yine kan döküldü. Pazar günkü protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükseldi.

Haberler NTV Haber 02.07.2019 - 12:09 Son Güncelleme : 02.07.2019 - 12:10

Sudan'ın başkenti Hartum ve Atbara kentindeki protestolara katılım yüksekti. Sokağa dökülen onbinlerce kişi, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle karşılaştı. Olaylarda 200'e yakin kişi de yaralandı.

Ülkede geçen yıl başlayan rejim karşıtı gösterilerin ardından ordu, 11 Nisan'da yönetime el koymuş ve 30 yıllık Ömer el-Beşir dönemi sona ermişti.

Güvenlik güçleri haziran ayı başında savunma bakanlığı önünde oturma eylemi yapan muhaliflere baskın düzenlenmiş, 100'den fazla sivil yaşamını yitirmişti.

Tüm bunlara rağmen geri adım atmayacağını açıklayan muhalifler, yeni eylemlere hazırlanıyor.

Muhalefet 13-14 Temmuz tarihlerinde daha geniş katılımlı protestolar ve sivil itaatsizlik çağrısı yapıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız