Tarihi satış için düğmeye basılıyor

ABD tarihinin en büyük silah satışı için düğmeye basılıyor.

Haberler 13.09.2010 - 15:30

ABD'nin tarihindeki en büyük silah satışlarından birinin gerçekleşmesi için düğmeye basılıyor.

Wall Street Journal'da bugün yayınlanan bir habere göre, ABD yönetimi Suudi Arabistan'a 60 milyar dolarlık askeri teçhizat ve silahın satılması için Kongre'ye bilgi vermeye hazırlanıyor.

Obama yönetimi Suudi Arabistan'ın hava kuvvetlerinde köklü değişimi sağlayacak satış anlaşması hakkında Kongre'yi bilgilendirdikten sonra, anlaşma Kongre'nin gündemine alınacak.

Daha önce Financial Times'da yayınlanan bir haberde satış anlaşmasının Kongre'den fazla bir itirazla karşılaşmasının beklenmediği belirtilmişti.

Satış, ABD'nin İran'a karşı Arap müttefiklerini silahlandırma planının bir parçası olarak görülüyor.

Anlaşma Suudi Arabistan'a, Boeing tarafından üretilen 84 F15 savaş uçağı satılmasını, ayrıca Riyad'a Blackhawk ve Apache helikopterleri verilmesini öngörüyor.

Kongre kaynakları İsrail'in de silah satışına itiraz etmemesine dikkat çekiyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız