"Trump yönetiminin PYD'yi desteklemesi hatalı"

Amerika Birleşik Devletleri'nin eski Şam Büyükelçisi Robert Ford, Başkan Donald Trump yönetiminin PYD'yi desteklemesinin hatalı olduğunu söyledi.

Haberler NTV Haber 14.05.2017 - 23:20

Amerikan "Atlantik" dergisi için bir makale kaleme alan ABD'nin eski Şam Büyükelçisi Robert Ford, PKK'nin Suriye'de kendini farklı isimlerle ortaya koyduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu grupları aynı kefeye koymakta haklı olduğunu söyledi. Ford, Trump yönetiminin kendisinden önceki yönetim gibi PYD'nin PKKk'dan farklı olduğunu öne sürdüğünü, ancak bu iddianin bir temeli olmadığını ifade etti.

Eski büyükelçi "ABD'nin YPG'ye olan hayranlığı, DAEŞ Rakka'dan çıkarıldaktan sonra ABD'yi dehşete düşürecek bazı gerçekleri göz ardı etmesine yol açıyor" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız