Türkiye Afganistan'daki intihar saldırısını kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın Host vilayetinde düzenlenen saldırıya ilişkin "Kutsal ramazan ayının ilk gününde gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberler Anadolu Ajansı 28.05.2017 - 17:12 Son Güncelleme : 28.05.2017 - 17:14

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın Host vilayetinde düzenlenen saldırıya ilişkin "Kutsal ramazan ayının ilk gününde gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Afganistan'ın Host vilayetinde düzenlenen intihar saldırısı sonucunda hayatını kaybedenler olduğunun üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada, "Kutsal ramazan ayının ilk gününde gerçekleştirilen söz konusu terör saldırısını lanetliyoruz. Bu hain terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, Afganistan hükümetine ve kardeş Afgan halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Afganistan'ın Host vilayetinde, bir kişi içinde bulunduğu bomba yüklü aracı Afgan Özel Kuvvetlerine ait aracın geçişi sırasında patlatmıştı. Saldırıda 18 kişinin yaşamını yitirdiği ve 2'si çocuk 6 kişinin yaralandığını bildirilmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız