Ege Ekonomik Forum'da ikinci gün

NTV & Özgencil Grup işbirliği ve Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV)’in bölge ortaklığıyla yapılan, açılış konuşmasını Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin gerçekleştirdiği ‘2. Ege Ekonomik Forum’un son gününde ‘Tarım Ve Gıdada Yeni Politika Arayışları’, ‘Tarımın Geleceğinden Toplumların Geleceğine’, ‘Sürdürülebilir Hayvancılık Ve Ege Bölgesi İçin Fırsatlar’, ‘Ege’nin Başarılı Kadınları’ ve ‘Ege Bölgesi Spor Ekonomisi’ başlıklı oturumlar gerçekleşti.

Haberler ntv.com.tr 23.11.2018 - 18:22

Türkiye’de vizyoner toplantıların deneyimli ismi Özgencil Grubu, Türkiye’nin önde gelen yayın kuruluşu NTV ve bölge ekonomisinin gelişmesi yönünde önemli çalışmalar yürüten Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın (EGEV) bölge ortaklığıyla gerçekleşen, global gündeme ek olarak “Yüksek Teknoloji”, “Sürdürülebilir Tarım ve Tarım 4.0” temalarının ele alınacağı Ege Ekonomik Forum'un ikincisine, tarih boyunca önemli bir lojistik, ticaret ve kültür merkezi olan İzmir yeniden uzun soluklu uluslararası bir konferans zincirine ev sahipliği yapmış oldu.

Ege Ekonomik Forum'da bugün en göze çarpan konu tarım olunca en dikkat çeken açıklamalar da Tarım Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’den geldi. Pakdemirli’nin açıklamalarının yanı sıra tarım 4.0, endüstri 4.0 devriminin gıda sektörüne olan etkisi, yeni teknolojiler konuşuldu. Tarım konusunun dışında günün diğer konuları ise kadınların iş hayatındaki yeri ve sporun ekonomiye katkısı oldu.

Ege Ekonomik Forum’un ikinci gün oturum konuları ve konukları ise şöyle:
"TARIMIN GELECEĞİNDEN TOPLUMLARIN GELECEĞİNE"

Moderatörlüğünü Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın üstlendiği oturumun konuşmacıları: Tanzer Bilgen (Doktar, CEO), Birol Celep (Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı), Semi Hakim (Kök Projekt, Kurucu Ortak), Ümmühan Tibet (Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı) oldu.

Oturumda; ‘tarım 4.0: tarım ve gıda endüstrisinde teknolojik çözümler’, ‘gıda sektöründe endüstri 4.0 devrimi: kaynak verimliliği’, ‘ihtiyaç odaklı üretim ve teslimat esnekliği’, ‘tarım teknoparkları’, ‘smart garden ile topraksız tarım’ ve ‘depolama, işleme, paketleme ve dağıtım mekanizmalarında yeni çözümler’ konuları ele alındı.
"SÜRDÜRÜLEBİLİR HAYVANCILIK VE EGE BÖLGESİ İÇİN FIRSATLAR"

Moderatörlüğünü Milliyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç’ın üstlendiği oturumun konuşmacıları: Prof. Dr. Fatin Cedden (Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı), Zekeriyya Erdurmuş (TC Tarım ve Orman Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdürü) Tunç Tuncer, (Pınar Et, Genel Müdürü) Prof. Dr. Mesut Türkoğlu, (Zooktekni Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı) oldu.

Oturumda; ‘sürdürülebilir hayvancılık politikalarının önemi’, ‘su ürünleri ile yakalanacak ekonomik fırsatlar’, ‘hayvancılığa dayalı sanayileşme’, ‘uluslararası standartlara uygunluk’ konuları ele alındı.
"EGE’NİN BAŞARILI KADINLARI"

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli’nin moderatörlüğünü üstlendiği oturumun konuşmacıları;  Özlem Akdurak, (Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı), Funda Baltalı, (Baltalı Keçi Çiftliği Sahibi), Nehir Özzengin (Piyanist, Uluslararası Cortemilia Piyano Yarışması Dünya Birincisi), Aysun Uygun (Monteida, Satış ve Pazarlama Direktörü), Günseli Ünlütürk  (Jimmy Key, Yönetim Kurulu Başkanı) oldu. Kendi iş kollarında bölge yatırımlarından bahsederken, kadınların iş hayatında karşılaştığı zorluklar ve başarı öyküleri konuşuldu.

"EGE BÖLGESİ SPOR EKONOMİSİ"

NTV Spor Müdürü Nebil Evren tarafından moderatörlüğü üstlenilen oturumun konuşmacıları: Ali Erten (İZVAK - İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı Başkanı), Seyit Mehmet Özkan (Altınordu Futbol Kulübü Başkanı), Mehmet Sepil (Göztepe Spor Kulübü Başkanı) oldu. Oturumda; ‘spor kulüplerinin, kentin marka değerine ve ekonomisine katkısı’, ‘Ege’de futbolun gelişmesi’, ‘sürdürülebilir başarı nasıl sağlanacak?’, ‘Altyapıların ve tesis yatırımlarının geliştirilmesi’, ‘spor turizmi potansiyelinin boyutu ve geliştirilmesi’ konuları ele alındı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

Mobil Uygulamalarımız