"Ay sonuna kadar imzalanacak"

Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Medvedev, "Hükümetler arası anlaşma, ay sonuna kadar imzalanacak" diye konuştu.

Haberler Anadolu Ajansı 09.06.2015 - 22:29

Gazprom, Rus doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı Projesi'nin inşası için hükümetler arası anlaşmanın ay sonuna kadar imzalanacağını bildirdi.

Rusya'nın devlet destekli yeni ajansı Sputnik'in haberine göre, Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, düzenlediği basın toplantısında, projenin, Türkiye'deki milletvekili genel seçimlerinden etkilenmeyeceğini belirtti.

Medvedev, Türk Akımı Projesi'nin inşası için hükümetlerarası anlaşmanın ay sonuna kadar imzalanacağını kaydetti.

Rusya'nın resmi haber ajansı Itar-Tass'ın haberine göre de Türk Akımı Projesi'nin ilk safhasının 3,3 milyar euroya mal olacağını belirten Medvedev, "Bu rakam kesin miktar değil. Bulgaristan'a gaz taşıması planlanan fakat iptal edilen Güney Akım Projesi'nin maliyetine bağlı hesaplanmış bir tutar" ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız