IMF, AB yardım fonuna katılmayı düşünüyor

IMF, Euro Bölgesi kurtarma fonunun tasarladığı özel yatırım aracında yer almayı değerlendiriyor.

Haberler 26.10.2011 - 12:07

Euro Bölgesi yetkilileri, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Euro Bölgesi kurtarma fonunun tasarladığı özel yatırım aracında yer almayı değerlendirdiğini, ancak henüz karar almadığını söyledi.

Bir Euro Bölgesi yetkilisi, "IMF bunu düşündüklerini belirtti, henüz bir pozisyon belirlemiş değiller. Bu tamamen paketin bütününe bağlı" dedi.

Euro Bölgesi liderlerinin bugün yapacakları zirve toplantısında 440 milyar Euro'luk Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nun (EFSF) gücünün artırılmasına ilişkin planı onaylamaları bekleniyor.

Planda, EFSF'nin tahvil ihraç edecek, sıkıntılı euro bölgesi üyelerinin tahvillerini ikincil piyasada satın alacak veya risk altındaki hükümetlere kredi sağlayacak bir özel amaçlı yatırım aracı (SPIV) oluşturması öngörülüyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız