ABD’li alerji kurumundan Pfizer-Biontech aşısı hakkında açıklama

ABD’nin alerji konusundaki yetkili kurumlarından olan Amerika Alerji, Astım ve İmmünoloji Koleji (ACAAI) Pfizer-Biontech corona virüs aşısı hakkında bir rapor yayınladı. Raporda, “İlaçlara, gıdalara, kokulara, böceklere ve latekse karşı alerjisi olan bireylerin, Pfizer - Biontech Covid-19 aşısına alerjik reaksiyon gösterme olasılığı genel halktan daha fazla olmadığı” ifade edilirken ‘polietilen glikol’ alerjisi olan kişilerin aşı olmaması gerektiği belirtildi.

Haberler ntv.com.tr 15.12.2020 - 12:47

  • 1

    Geçtiğimiz hafta, İngiltere’de uygulanmaya başlanan ve uygulandıktan sonra iki kişide alerjik reaksiyon oluştuğu gözlenen Pfizer - Biontech aşısıyla ilgili ABD’nin alerji konusundaki yetkili kurumu olan Amerika Alerji, Astım ve İmmünoloji Koleji’nden (ACAAI) açıklama geldi.

  • 2

    Geçtiğimiz hafta İngiltere'de ilaç güvenliği kurumu yetkilileri, kuvvetli alerjik tepkileri olan kişilerin Pfizer-Biontech tarafından üretilen Covid-19 aşısından kaçınması gerektiğini söylemiş, İlaç ve Sağlık Ürünleri Denetim Kurumu (MHRA) aşıdan kaçınma tavsiyesinin bazı ilaçlara, gıdalara ya da aşılara alerjisi olan kişileri kapsadığını belirtmişti.

  • 3

    ‘AŞI OLAN KİŞİ 20 İLA 30 DAKİKA GÖZLEMLENMELİ’

    11 Aralık’ta FDA tarafından acil kullanım izni verilen ve geçtiğimiz gün dağıtılarak uygulanmaya başlanan Pfizer - Biontech aşısıyla ilgili Amerika Alerji, Astım ve İmmünoloji Kurumu “Bugüne kadar alınan bilgilere dayanmaktadır” notuyla alerjik reaksiyon riski ile ilgili bir kılavuz yayınladı. Klavuza göre kurum, Pfizer-Biontech Covid-19 aşısının ciddi bir alerjik reaksiyona karşılık müdahale edilebilecek bir ortamda uygulanmasının önemi belirtilirken bireylerin aşı olduktan sonra en az 20 ila 30 dakika arasında gözlemlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

  • 4

    ‘BAĞIŞIKLIĞI ZAYIFLAMIŞ HASTALARI KORUYUP KORUMAYACAĞINI BİLMİYORUZ’

    Pfizer-Biontech Covid-19 aşısının canlı bir aşı olmadığını ve bağışıklığı baskılanmış hastalara uygulanabileceğini belirten ACAAI, ancak halihazırda bağışıklık sistemi zayıflamış kişilerin aşıya yanıt verip vermeyeceğini ve corona virüsten korunup korunmayacağını bilmediklerinin altını çizdi.

  • 5

    AŞIYA ALERJİ OLANLAR İÇİN VERİLER SINIRLI

    Geçmişte herhangi bir aşıya reaksiyon gösteren kişilerin aşı olup olamayacağı ile ilgili verilerin sınırlı olduğunu ve her geçen gün gelişeceğini belirten Amerika Alerji, Astım ve İmmünoloji Kurumu, aşıyı olma kararının kişinin kendisinin ve doktorunun tavsiyesi üzerine olabileceğini belirtti.

  • 6

    ‘POLİETİLEN GLİKOL ALERJİSİ OLANLAR AŞI OLMAMALI’

    “İlaçlara, gıdalara, kokulara, böceklere ve latekse karşı alerjisi olan bireylerin, Pfizer - Biontech Covid-19 aşısına alerjik reaksiyon gösterme olasılığının genel halktan daha fazla olmadığını” açıklayan ACAAI, Pfizer-Biontech aşısının ciddi alerjik reaksiyonlar gösterebilen bir aşı olduğunu ve ‘polietilen glikol’ alerjisi olan kişilerin aşı olmaması gerektiği belirtildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız