Köklü şirketlerin kabusu 10 şirket arasında THY de var

ABD merkezli danışmanlık firması Boston Consulting Group, Türk Hava Yolları'nı geleceğin en iyi 10 şirketi arasında gösterdi. Boston Consulting Group önümüzdeki yıllarda özellikle Avrupa'daki köklü şirketlerin kabusu olacak 10 şirketin gelişmekte olan ülkelere ait olduğunu belirtti.

Haberler ntv.com.tr 28.06.2016 - 11:16

  • 1

    Avrupa'nın kabusu 10 şirket

    ABD merkezli danışmanlık firması Boston Consulting Group, Türk Hava Yolları'nı geleceğin en iyi 10 şirketi arasında gösterdi. Boston Consulting Group önümüzdeki yıllarda özellikle Avrupa'daki köklü şirketlerin kabusu olacak 10 şirketin gelişmekte olan ülkelere ait olduğunu belirtti.

    KAYNAK: ntv.com.tr 

  • 2
    Alman Der Spiegel'in internet sayfasında yer alan haberde, Türk Hava Yolları'nın Alman hava yolu devi Lufthansa'nın "kabusu" haline geldiği ifade edildi. Türk Hava Yolları THY'nin Lufthansa'yı köşeye sıkıştırdığının son örneğinin Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yaşandığını belirten Der Spiegel, THY'nin reklamlarının her maçta görüldüğünü ve ana sponsor olduğu ancak Lufthansa'nın sadece Alman Futbol Federasyonu'nun ve dolayısıyla Alman Milli Takımı'nın sponsoru olduğu belirtildi. Haberde Türk Hava Yolları'nın sadece Lufthansa ile rekabet etmediği ve dünyanın en önemli markaları arasına girmek için yarıştığı ifade edildi. THY'nin İstanbul'da inşa edilen yeni havalimanı ile konumunu daha da güçlendireceği şimdiden dünyada 289 noktaya uçuş yaptığı vurgulandı.
  • 3
    Türk Hava Yolları'nın dünyaca ünlü futbolcu Messi ve Hollywood'daki ünlü oyuncularla reklam anlaşmaları yaptığı ve 2015 yılında yolcu sayısını yüzde 14 artırarak 61.2 milyon kişiye çıkardığı dile getirildi.
  • 4
    Türk Hava Yolları THY ile birlikte Avrupa'daki köklü şirketlerin kabusu haline gelen 10 şirket şöyle:
  • 5

    PETRONAS/MALEZYA

    Malezya'nın tüm petrol ve doğalgaz kaynaklarının sorumlusu olan Petronas "Fortuna Global 500" listesinde 75'inci sırada yer aldı. Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki Petronas İkiz Kuleleri'yle de tanınan şirket Formula 1'in ana sponsorluğunu üstleniyor. Petronas, sektöründe ExxonMobil, Shell ve Gazprom'la rekabet ediyor.
  • 6

    CHEMCHINA/ÇİN

    Çin'in en büyük kimya şirketlerinden olan ChemChina devlet tarafından 2004 yılında kurulmasına rağmen dünyanın en büyük şirketleri arasına girdi. Özellikle Avrupa'da büyük satın almalarla ismini duyuran ChemChina lastik üreticisi Pirelli ile Krauss Maffei'yi bünyesine kattı. 45 milyar dolar cirosuyla ülkesinin en büyük kimya şirketi olan ChemChina, İsviçre merkezli tarım ilaçları şirketi Syngenta'yı 43 milyar dolar karşılığında bünyesine katmak için görüşmeler yapıyor.
  • 7

    ALIBABA/ÇİN

    Amazon'dan sonra dünyanın en büyük e-ticaret sitesi olan Alibaba, Avrupa'da "AliExpress" ismiyle sektörde yer alıyor. Avrupa'daki rakiplerini şimdiden köşe sıkıştıran Alibaba, 2020'de cirosunu 806 milyar dolara çıkarmayı planlıyor.
  • 8

    XIAOMI/ÇİN

    Çin'in en hızlı büyüyen cep telefonu üreticisi olan Xiaomi, dünya çapında Apple ile rekabet etmek amacıyla Microsoft'la anlaştı. Microsoft üzerinden ABD pazarına girmeye hazırlanan Xiaomi şu anda cep telefonu üretiminde Apple, Samsung, Huawei ve Lenovo'dan sonra 5'inci sıraya yükseldi.
  • 9

    ETIHAD/ABU DUBAİ

    Abu Dubai merkezli hava yolu şirketi Etihad rakipleriyle rekabet etmek için birçok alanda mücadele veriyor. Lufthansa ve Air France'la kıyasıyla bir rekabet yürüten Etihad ucuz fiyat politikasıyla ön plana çıkıyor.
  • 10

    GEELY/ÇİN

    İsveç merkezli otomobil üreticisi Volvo'yu bünyesine katarak isim yapan Çin otomobil şirketi Geely özellikle iç piyasada her geçen gün cirosunu arttırıyor.
  • 11

    ASPEN PHARMA/GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ

    "Afrika'nın eczanesi" sloganıyla dünya ilaç endüstrisinde yer alan Güney Afrika Cumhuriyeti merkezli Aspen Pharma, ilaç şirketi Astra-Zeneca'yı satın alarak Alman ilaç devlerinin korkulu rüyası konumuna ulaştı. Aspen Pharma şu anda dünyada 150 ülkeye ilaç satışı gerçekleştiriyor. Şirketin uzmanlığı ise AIDS ve verem ilaçları.
  • 12

    NATURA/ÇİN

    Doğal kozmetik ürünleri üreticisi Natura da gözünü Avrupa piyasasına diken şirketlerden. Ürünlerini kendi dükkanlarında satan Brezilya merkezli Natura şu anda Fransa'ya odaklanmış durumda. Ürünleriyle Body Shop, Yves Rocher ve Weleda'yı hedef alan Natura 2 milyar euroluk cirosunun 61.5 milyon eurosunu yeni ürünleri geliştirmek için harcadı. Natura piyasaya 164 ürün daha sürdü.
  • 13

    CONCHA Y TORO/ŞİLİ

    Kimse tanımıyor ancak dünyanın en büyüklerinden. Şili merkezli şarap üreticisi Concha y Toro dünyanın en büyük dördüncü şarap üreticisi. İngiltere'de Casillero del Diablo markasıyla sektörde önemli bir paya sahip olan şirket, 145 ülkeye ihracat yapıyor. İhracatının yüzde 36'sını Avrupa ülkelerine gerçekleştiren Concha y Toro, buradan 1 milyar dolar ciro elde ediyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız