İngiltere ve Danimarka'da sığınmacılara destek

İngiltere ve Danimarka'da binlerce kişi, sığınmacılar için yürüdü. İngiltere'nin Manchester kentindeki yürüyüşü tetikleyen açıklama, ülkenin İçişleri Bakanı Theresa May'den geldi.

Haberler ntv.com.tr 07.10.2015 - 07:02

  • 1

    Manchester

    İngiltere ve Danimarka'da binlerce kişi, sığınmacılar için yürüdü.

    İngiltere'nin Manchester kentindeki yürüyüşü tetikleyen açıklama, ülkenin İçişleri Bakanı Theresa May'den geldi.
  • 2

    Manchester

    İktidardaki Muhafazakar Parti'nin yıllık genel kurulunun düzenlendiği Manchester'da konuşan May şunları söyledi:

    "İltica talebinde bulunmuş ve bu talepleri kabul edilmiş kişiler, ülkelerindeki güvenlik durumu gözden geçirilerek geri gönderilebilecek.
  • 3

    Manchester

    Bu kişilerin daha iyi bir yaşam istekleri anlaşılır bir şey ancak bir ülkenin göç konusunda bir limiti olmalıdır. Çünkü göç çok yüksek
    olduğunda ve hızla arttığında uyumlu bir toplum oluşturmak imkansızlaşır.
  • 4

    Manchester

    Toplu göçün sonuçlarıyla baş edebiliriz ancak İngiltere'de yıllık göçün yüz binlere ulaşmasını istemiyoruz.
  • 5

    Manchester

    Öğrencilerin buraya gelerek öğrenim görmelerini memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak birçoğu vizeleri bitince ülkelerine dönmüyor. Eğer
    mezun olduktan sonra bir iş buldularsa sorun yok. Ancak bulamadılarsa ülkelerine dönmeliler..."
  • 6

    Manchester

    İşte bu konuşmanın ardından, yüzlerce gösterici aynı kantte "Sığınmacılara destek yürüyüşü" düzenledi.
  • 7

    Manchester

    Yürüyüş sırasında bazı göstericiler polis tarafından gözaltına alındı.
  • 8

    Kopenhag

    Sığınmacılara desteğin bir diğer adresi de Danimarka'nın başkenti Kopenhag'dı. Yaklaşık 25 bin kişi, hükümetin sığınmacılara daha
    iyi şartlar sunması için yürüdü.
  • 9

    Kopenhag

    Danimarka Meclisi'nin açılış günü olması nedeniyle hükümetin dikkatini çekmek isteyen Hoşgeldiniz Komitesi öncülüğündeki grup, Kopenhag Yabancılar Polisinin yanındaki Fredenspark'ta (Barış parkı) toplandı.
  • 10

    Kopenhag

    Grup ellerinde, "Mülteciler hoşgeldiniz", "Danimarka hepimize yeter", "Irkçılık olmayan şehir" pankart ve dövizleri eşliğinde, Danimarka Meclisi binası Christiansborg'a kadar yaklaşık 2,5 kilometre yürüdü.
  • 11

    Kopenhag

    Yürüyüşe katılanlar zaman zaman, "Herkese hemen şimdi iltica", "Mülteciler hoşgeldiniz", "Sokaklarımızda ırkçı istemiyoruz" gibi sloganlar attı. Kalabalık nedeniyle Kopenhag merkezinde bazı yollarda trafik akışı dururken, polisin aldığı güvenlik önlemleri dikkat çekti.

    Meclis binasına birkaç yüz metre kala ellerindeki meşaleleri yakan gruptakiler, Christiansborg'a vardığında burada kendilerini yaklaşık bin kişilik
    bir kalabalık karşıladı.
  • 12

    Kopenhag

    Alkışlarla meclis meydanında toplanan kalabalığa hitap eden İnsan Hakları Enstitüsü'nden Araştırma Başkanı Thomas Gammeltoft-Hansen, ''Dünyada 60
    milyon insan mülteci durumunda. Biz gözlerimizi kapatıyoruz diye ne sorunları ortadan kalkıyor ne de kendileri kayboluyorlar. İki komşumuzdan (Almanya ve İsveç) öğreneceklerimiz var. Danimarka çok daha fazla sığınmacı kabul edebilir" diye konuştu.
  • 13

    Kopenhag

    Çocuk Fonu başkanı Stine Bosse ise "Hiç kimse keyfi için botlara binip hayatını riske atmaz'' dedi.

    Bosse, Danimarka'ya gelen insanlara iyi davranılması gerektiğini belirterek, "Birlik olma zorunluluğunu hatırlayarak bu insanlar için kalıcı bulmalıyız'' diye konuştu.

    Gösterinin sonunda müzik grupları sahne alırken kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız