Dünyadan depzemzedelere duygulandıran destekler: 12 yaşındaki çocuk çay satarak para topluyor

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından zamana karşı yarış sürerken, dünyadan destekler sürüyor. Yabancı ülkeler  elinden geldiği kadarını yapmak için gayret ediyor.. Onlardan biri Bosna Hersekli 12 yaşındaki Benjamin, çay satarak kazandığı parayı Türkiye'ye göndermek istiyor. İşte küçük Benjamin'den cebindeki 10 bin doları bağışlayan Iraklı valiye, dünyadan depremzedelere duygulandıran destekler...

Haberler ntv.com.tr, NTV Haber 15.02.2023 - 14:39

  • 1

    Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yaşayan 12 yaşındaki Benjamin Mehanovic, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenenlere yardım edebilmek için çay satıyor.

  • 2

    BOSNALI ÇOCUKTAN ANLAMLI DESTEK

    Başkentteki Dobrinja semtinde kurduğu küçük standında çay satarak yardım toplayan Mehanovic, açıklamalarda bulundu.

  • 3

    Sekizinci sınıf öğrencisi Mehanovic, Türkiye ve Suriye'de yaşanan depremleri televizyonda gördüğünü ifade ederek "O zaman stant açma fikri geldi. Arkadaşlarımı da çağırdım ve topladığımız parayı buradaki yardım kuruluşu Pomozi.ba'ya teslim etmeyi veya bebekler için gerekli malzemeleri almayı teklif ettim." dedi.

  • 4

    ŞİMDİYE KADAR 100 EURO TOPLADIM

    Kendi yardım kampanyasına cumartesi günü başladığını söyleyen Mehanovic, "Şimdiye kadar 100 euro topladım. İlk gün topladığım parayla bebekler için malzeme aldım, ikinci gün ise topladığım yardımı bir zarfa koyarak Pomozi.ba'ya götürdüm." diye konuştu.

  • 5

    Mehanovic, depremden etkilenen çocuk ve bebekler için çok üzüldüğünü belirterek "Bazı insanlar çay içmek istemedi, sadece yardım yaptı." ifadelerini kullandı.

  • 6

    PAKİSTANLI BİR KİŞİDEN 30 MİLYON DOLAR

    Pakistan'dan ise bir kişinin Türkiye ve Suriye'deki depremlere yardım amacıyla tam 30 milyon dolar bağış yaptığı haberi geldi. Başbakan Şahbaz Şerif Twitter hesabından konuyu gündeme getirdi. Şahbaz, bir Pakistan vatandaşının Türkiye'nin ABD büyükelçiliğine giderek 30 milyon dolar bağışladığını kaydetti.

  • 7

    IRAKLI VALİ CEBİNDEKİ 10 BİN DOLARI VERDİ

    Bununla birlikte, Irak'ın Kerkük kentinde depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı. Kerkük Valisi Rakan Said kampanyaya kendi cebinden 10 bin dolar vererek destek oldu. Said, komşu ülkeler Türkiye ve Suriye'de binlerce insanın hayatını kaybetmesine yol açan depremler sonrası büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

  • 8

    FRANSIZ EKİBE SÜRPRİZ KARŞILAMA

    Türkiye'deki arama-kurtarma çalışmalarına destek olan ekiplerden biri de Fransa'dan gelmişti. Fransız arama kurtarma ekipleri Paris'e dönüşlerinde havalimanında Türk vatandaşları tarafından güllerle karşılandı.

  • 9

    Sürpriz karşılama karşısında Fransız kurtarıcılardan bazıları gözyaşlarını tutamazken, sevgi gösterileriyle karşılaşmayı hiç beklemediklerini ifade etti.

  • 10

    KATAR'DAN BAYRAKLI DESTEK

    Katar'da başkent Doha'dan depremzedelere Türk bayraklı destek mesajı geldi. 

  • 11

    Meşale Kulesi'ne Türk bayrağı yansıtıldı, bina kırmızı beyaz renklere büründü.

  • 12

    NATO'DA SAYGI DURUŞU

    Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları toplantısında afetzedeler için saygı duruşu yapıldı.

  • 13

    Öte yandan, Türkiye'ye yurt dışından yardımlar da gelmeye devam ediyor. Kolombiya'dan gönderilen insani yardım malzemeleri kargo uçağıyla afet bölgesine yollandı. Atatürk Havalimanı'na çeşitli ülkelerden ulaşan yardım malzemeleri de Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri uçaklarla deprem bölgesine ulaştırılmaya devam ediyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız