İngilizlerden ‘Nusret’ dersi 

İngiltere’de konuşulan dil ile ilgili önemli kurumlardan The British Institute of Verbatim Reporters, ülkede trend olan ve  telaffuzunda hata yapılan kelimeleri açıkladı. Londra’ya açtığı şubesiyle İngiltere’nin gündeminden düşmeyen ünlü şef Nusret Gökçe’nin adının ülkede en çok kullanılan kelimeler arasında yer aldığını belirten İngiliz basını, telaffuzuna dair okuyucularına ders verdi. 

Haberler ntv.com.tr 10.12.2021 - 12:08 Son Güncelleme : 10.12.2021 - 12:21

  • 1

    İngiltere’de başta gazeteciler, muhabirler ve yazarlar olmak üzere halkın en çok kullandığı ve telaffuzunda hata yaptığı kelimeler açıklandı.

  • 2

    The British Institute of Verbatim Reporters tarafından yapılan çalışmada, geçtiğimiz aylarda Londra’ya açtığı yeni şubesiyle ülke gündeminden düşmeyen ünlü şef Nusret Gökçe de yer aldı.

  • 3

    İngiliz basını, Nusret Gökçe’yi yılın en popüler restoranlarından birinin sahibi olarak nitelerken, isminin doğru telaffuzu ile ilgili haber yaptı.

  • 4

    İNGİLTERE’DE EN FAZLA TELAFFUZ EDİLEN KELİMELERDEN BİRİ

    Nusret kelimesinin geçtiğimiz yıl İngiltere’de en fazla telaffuz edilen kelimeler arasında yer aldığı belirtilen haberde, “Eylül ayında hizmete giren ve Salt Bae olarak tanınan Nusret Gökçe'nin sahibi olduğu Londra'nın en popüler restoranı” ifadeleri yer alırken, adının nasıl telaffuz edildiğine dair bilgi paylaşıldı.

  • 5

    İngiliz basını, ünlü şef Gökçe’nin adının ‘nus-RET’ olarak telaffuz edildiğini belirtirken, son heceye vurgu yapılması gerektiğine dikkat çekti.

  • 6

    Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ensititü’nün kıdemli dilbilimci Todd Ehresmann, “Yanlış telaffuz listesine giren kelimeler arasında yılın en popüler restoranları, kripto paralar ve internette görmüş olduğunuz kelimeler yer alıyor” dedi.

  • 7
    Ehresmann, "Bu yıl, Birleşik Krallık, haber sunucuları önemli spor etkinliklerini, internet trendlerini ve yükselen ünlüleri haber yaparken yeni kelimeler ve isimlerle boğuştuğuna şahit oldu" ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız