Zimbabve'de gizemli bir şekilde ölen fillerin sayısı 22’ye yükseldi

Afrika kıtasının güneyinde yer alan Zimbabve'nin batısında gizemli bir şekilde ölen fillerin sayısı 22’ye yükseldi. Bununla birlikte uzmanlar daha fazla fil ölümünün beklendiğini belirtirken, yerel yetkiler tarafından soruşturma başlatıldı.

Haberler ntv.com.tr, AP 03.09.2020 - 16:57 Son Güncelleme : 03.09.2020 - 16:58

  • 1

    Afrika ülkesi Zimbabve’de Milli Parklar ve Vahşi Yaşam İdaresi Sözcüsü Tinashe Farawo, geçen hafta 12 fil ölüsünün bulunmasının ardından bu hafta da 10 hayvan ölüsünün Pandamasue Ormanı yakınlarında bulunduğunu açıkladı. 

  • 2

    Farawo, ölen fillerin hepsinin genç olduğunu ve ölüm nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldığını söyledi.

  • 3

    ÖLÜ SAYISI MUHTEMELEN ARTACAK

    Bununla birlikte, Farawo,, daha yüksek ağaç dallarına ulaşamayan genç fillerin yiyecek kıtlığı nedeniyle her şeyi yediğini ve yedikleri bitikilerin bir kısmının zehirli olabileceğini" belirtti ve ölümlerin kurak mevsimde devam edebileceğini açıkladı.

  • 4

    KURAKLIK, STRES YA DA BAKTERİYEL ENFEKSİYON NEDEN OLABİLİR

    Zimbabve bu yıl art arda iklim kaynaklı kuraklıklarla karşı karşıya kaldı ve bu yüzden hayvanların su ve beslenme kaynakları azaldı. Uzmanlar, bu nedenle olası bakteriyel enfeksiyonun yanı sıra, bazı hayvanların  yiyecek ve su için uzun mesafeler yürümenin stresi nedeniyle ölüyor olabileceğini ifade etti.

  • 5

    AŞIRI NÜFUS DA VAHŞİ YAŞAMI TEHDİT EDİYOR

    Diğer taraftan, Farawo, aşırı nüfusun Zimbabve’deki parklarda vahşi yaşamın hayatta kalması için "en büyük tehdit" haline geldiğini söyledi.

  • 6

    KAÇAK AVCILIK GÖZARDI EDİLDİ

    Ölü genç filler, dişleri vücutlarından ayrılmamış bir şekilde bulundu.  Bu yüzden araştırmacılar kaçak avcılığı göz ardı ediyor. Son yıllarda Zimbabwe'deki kaçak avcılar düzinelerce fili siyanürle zehirledi ve fildişi dişlerini satmak için aldı.

    Soruşturmalar, ayrıca meydana gelen ölümlerle komşu ülke Botsvana'da bildirilenler arasında bir bağlantı olup olmadığını belirlemeye çalışacak. Geçen ay Botsvana'nın Okavango Deltası bölgesinde 275'ten fazla fil ölümü meydana geldi.

    BOSTVANA'DA YÜZLERCE FİL GİZEMLİ BİR ŞEKLİDE ÖLDÜ

  • 7

    DÜNYANIN İKİNCİ EN BÜYÜK FİL NÜFUSUNA SAHİP

    Botsvana, 156 bin ile en büyük fil popülasyonuna, Zimbabwe ise e 85 bin ile dünyanın ikinci en büyük fil nüfusuna sahip.

  • 8

    GEÇEN YIL 200 FİL AÇLIKTAN ÖLMÜŞTÜ

    Diğer taraftan, geçen yıl Zimbabwe'de ülkedeki kuraklık nedeniyle yaklaşık 200 fil açlıktan öldü.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız