Porsche ve Martini tekrar beraber

Porsche ve Martini tekrar beraber

Haberler 31.07.2012 - 13:16

  • 1

    Porsche ve Martini tekrar beraber

    Porsche 918 Spyder, birçok tarihi Porsche yarış otomobilinde, özellikle 1970’lere ait olanlarda bulunan efsanevi Martini Racing görünümüne büründü.
  • 2

    Porsche ve Martini tekrar beraber

    Martini Racing görünümü o yıllarda neredeyse bütün diğer yarış otomobili tasarımlarından daha fazla kült statüsü elde etmişti ve bugün hâlâ itibarını koruyor.
  • 3

    Porsche ve Martini tekrar beraber

    Fotoğraftaki araç 1971 model Porsche 917 Kurzheck yarış otomobili.

    Martini 1973 ile 1978 arasında Porsche fabrika ekibinin resmi ortağıydı. O zamanlar “Martini Porsche” yarış otomobilleri, kazandıkları sayısız zaferle herkesin ilgi odağı olmuşlardı.
  • 4

    Porsche ve Martini tekrar beraber

    Şimdi bu başarılı ortaklığın yeni bir versiyonu Martini Racing tasarımını özel olarak yenilikçi 918 Spyder’a getiriyor. Porsche AG ile İsviçreli Bacardi & Company Limited’in temsil ettiği Martini markası bunu mümkün kılmak için bir kere daha ortaklık sözleşmesi imzaladılar.
  • 5

    Porsche ve Martini tekrar beraber

    Diğer yandan Porsche 918 Spyder’ın sürüş testlerinde bir sonraki aşamaya girildi.

    Artık hedef prize takılan hibrit tahrikli yenilikçi süper spor otomobilin, bütün Porsche’lerin ince ayar işleminin yapıldığı, 20,8 km uzunluğundaki zorlu Nürburgring-Nordschleife yarış pistinde tur süresini, aracın geliştirilme hedeflerinden biri olan 7 dakika 22 saniyenin altına indirmek.

    918 Spyder yüksek performanslı içten yanmalı motoru, elektrikli motorlarla birleştirerek olağanüstü sürüş performansı ve mükemmel verimlilik sunuyor.

    Aracın sistem gücü toplamda 770 bg’ye ulaşıyor. 918 Spyder'ın NEDC yakıt tüketiminin 100 kilometrede yalnızca 3 litre, CO2 emisyonlarının da 70 gr/km civarında olacağı tahmin ediliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız