Bursaspor'un lig analizi

Bursaspor'un lig analizi

Haberler 13.05.2010 - 17:19

  • 1

    1.Hafta - Bursaspor - Kasımpaşa: 2-1

    Bursaspor sezonun açılış maçında evinde Kasımpaşa’yı ağırlıyordu. Yeşil-beyazlı ekip ilk yarıda Kasımpaşa’ya oranla daha etkili olmasına rağmen soyunma odasına gol atamadan gitmişti. İkinci yarıya konuk takım daha iyi başladı ve 50. dakikada Erhan Küçük ile 1-0 öne geçti. Bu golden 5 dakika sonra yeni transfer Zapotocny beraberliği getirirken, 61. dakikada yaz döneminin transfer gözdesi genç golcü Sercan sahneye çıktı ve skoru tayin eden golü attı.
  • 2

    2.Hafta - Eskişehirspor - Bursaspor: 3-2

    Bursaspor, 2009-2010 sezonunun ilk deplasmanında Eskişehirspor karşısındaydı. İlk yarıda ev sahibi takım Bursaspor’a oranla etkili oyun ortaya koyuyordu ama devrenin golsüz bitmesi beklenirken kazanılan penaltı atışında 45. dakikada Youla Eskişehirspor’u 1-0 öne geçirdi ve devre bu skorla sona erdi. 55. dakikada yine Youla takımını 2-0 öne geçiren golü atıyordu. 61. dakikada Ömer Erdoğan ile farkı bire indiren konuk ekip, 71. dakikada Sercan ile skora dengeyi getirdi. Bu golden 1 dakika sonra Mehmet Yılmaz Eskişehirspor’u 3-2 öne geçirdi ve maç bu skorla sona erdi. Bursaspor’da bu maçta yeni transfer Ivan Ergiç ilk kez Bursaspor forması giymiş oldu.
  • 3

    3.Hafta - Bursaspor - Ankaragücü: 1-0

    Bursaspor, kardeş takımı Ankaragücü’nü ağırlıyordu. İlk yarıda etkili oynayan ev sahibi aradığı golü kaptan Ömer Erdoğan ile 25. dakikada buldu ve devre bu skorla sona erdi. İkinci yarıda beraberlik için Ankaragücü önemli pozisyonlara girmesine rağmen sonuç alamayınca maç 1-0 yeşil-beyazlı ekibin üstünlüğü ile sona erdi. Bursaspor’da bu maçta yeni transferlerden Pablo Batalla ilk kez Bursaspor forması giydi. Bursaspor bu galibiyetle haftayı üçüncü sırada kapatmış oldu.
  • 4

    4.Hafta - Trabzonspor - Bursaspor: 1-1

    Bursaspor, Trabzonspor’a konuk oldu. Uzun yıllar Trabzonspor’a üstünlük kurmakta zorlanan yeşil-beyazlı ekip bu kez çok umutluydu. 13. dakikada Turgay Bahadır ile 1-0 öne geçen konuk takım, 28. dakikada Colman’ın golüne engel olamamış ve devre 1-1 sona ermişti. İkinci yarıda her iki takım da tüm çabalarına rağmen gol bulamayınca maç 1-1 sona erdi.
  • 5

    5.Hafta - Bursaspor - Fenerbahçe: 0-1

    Bursaspor, ligin güçlü takımlarından Fenerbahçe’yi evinde ağırladı. Maçın ilk dakikaları karşılıklı ataklarla geçilirken, konuk ekip Fenerbahçe 42. dakikada kaptanı Alex ile bulduğu golle devreyi 1-0 önde kapattı. Ev sahibi yeşil-beyazlı ekip ikinci yarıda beraberlik için çok uğraş vermesine rağmen maç 1-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile sona erdi.
  • 6

    6.Hafta - Sivasspor - Bursaspor: 1-3

    Bursaspor, Sivasspor deplasmanında maça çok iyi başladı ve henüz dakikalar 4’ü gösterirken genç Volkan şen ile 1-0 öne geçti. İlk yarıda başka gol olmayınca devre 1-0 sona erdi. İkinci yarıda ev sahibi takım beraberlik için uğraş verirken Bursaspor’da 57. dakikada Sercan Yıldırım’ın yerine oyuna dahil olan Shin Young Rok, önce 85 daha sonra ise 88. dakikalarda attığı gollerle Bursaspor’un 3-1 kazanmasını sağlamış oldu.
  • 7

    7.Hafta - Bursaspor - Diyarbakırspor: 4-0

    Bursaspor, belki de sezonun daha sonra konuşulacak en önemli maçına çıkmıştı. Maç öncesi kim bilebilirdi bu tip olayların yaşanacağını. Bursaspor, 30. dakikada Volkan Şen ile 1-0 öne geçti ve devre bu skorla sona erdi. İkinci yarıya yine ev sahibi takım iyi başladı ve 47. dakikada kaleci Ivankov’un penaltı atışıyla 2-0 öne geçti. 65. dakikada Ivan Ergiç ile skoru 3-0 yapan yeşil-beyazlı ekip, 71. dakikada Ozan İpek ile maçı 4-0 kazanmıştı. Bu maçta skordan çok tribünlerde yaşanan olaylar konuşulmuştu ve ligin ikinci yarısındaki maça bir nevi çanak tutmuştu bu maçta yaşananlar. Bursaspor bu galibiyetle dördüncü sıraya oturmuş oldu.
  • 8

    8.Hafta - Manisaspor - Bursaspor: 0-2

    Bursaspor, Manisaspor’a konuk olmuştu. İlk yarıda iki takım da gol için çabalasa da sonuç alamayınca devre golsüz sona erdi. Maçın bu skorla bitmesi beklenirken Bursaspor, Arjantinli oyuncusu Pablo Batalla’nın nefis serbest vuruşuyla 1-0 öne geçti. Ev sahibi ekip beraberlik için yüklendiği dakikalarda bu kez ikinci golü kalesinde görüyordu. Dakikalar 90’ı gösterdiğinde Turgay Bahadır skoru tayin etmişti. Bursaspor aldığı bu 3 puanla üçüncü sıraya yükselmişti.
  • 9

    9.Hafta - Denizlispor - Bursaspor: 2-3

    Maça Denizlispor hızlı başladı ve 14. dakikada Angelov ile 1-0 öne geçti. İlk yarının bu skorla bitmesi beklenirken Turgay Bahadır Bursapor adına beraberlik golünü attı ve devre 1-1 sona erdi. İkinci yarıda 62. dakikada Pablo Batalla ile öne geçmeyi başardı. 72. dakikada Koffi oyundan atıldı ve ev sahibi takım kalan dakikaları 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı. 75. dakikada Roberts skora dengeyi getiren golü atmasına rağmen 90. dakikada ev sahibi takım defansında oluşan karambolda Zapotocny sahneye çıktı ve Bursaspor’un maçı 3-2 kazanmasını sağlayan golü atmış oldu.
  • 10

    10.Hafta - Bursaspor - İstanbul BB: 6-0

    Bursaspor, belki de kendisini ilerleyen haftalarda şampiyonluktan edecek İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u konuk ediyordu. 13. dakikada kaptan Ömer ile ev sahibi takım 1-0 öne geçti, bu golden 3 dakika sonra Ozan İpek ve 43. dakikada Pablo Batalla ile ilk yarının sonucu 3-0 olmuştu. İkinci yarıda konuk ekipte Kanfory Sylla 56. dakikada ve 62. dakikada da İbrahim Akın’ın atılmasıyla bir anda 9 kişi kalmıştı. Bursaspor iyice zayıflayan rakibi karşısında coştukça coştu ve 66. dakikada Volkan Şen, 74. dakikada Turgay Bahadır ve 81. dakikada Ali Tandoğan’ın golleriyle maçı 6-0 kazanıyordu. Alınan 3 puan bir anda Bursaspor’u ikinci sıraya çıkarmış oldu.
  • 11

    11.Hafta - Antalyaspor - Bursaspor: 1-1

    Ekim ayının son günüydü ve yeşil-beyazlı ekip Antalya’ya konuk olmuştu. 24. dakikada ev sahibi takım Djiehoua ile 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu sonuçla sona erdi. İkinci yarıda dakikalar 70’ı gösterdiğinde Bursaspor’un yabancı oyuncusu Ivan Ergic bu sezon ilk golünü Antalyaspor ağlarına bıraktı ve maç 1-1 sona erdi. Bu maçta 90. dakikada Antalyasporlu Şenol Can kırmızı kart görüp oyun dışı kaldı.
  • 12

    12.Hafta - Bursaspor - Gençlerbirliği: 1-2

    Bursaspor Ankara temsilcisi Gençlerbirliği’ni konuk etmişti. Maça ev sahibi yeşil-beyazlı ekip hızlı başladı ve 25. dakikada Ivan Ergic ile 1-0 öne geçti. Bu golden sonra kalesinde Gençlerbirliği ataklarını daha sık görmeye başlayan ev sahibi takım 41. dakikada Hurşut’un golüne engel olamadı ve devre 1-1 sona erdi. İkinci yarıda galibiyet golü için Gençlerbirliği kalesine daha sık giden ev sahibi takım 80. dakikada Mustafa Pektemek’in golüne engel olamadı ve maç 2-1 mağlup ayrıldı.
  • 13

    13.Hafta - Gaziantepspor - Bursaspor: 0-1

    Bursaspor, Gaziantepspor deplasmanındaydı ve 4. sırada haftaya başlamıştı. İlk yarıda iki takım da gol pozisyonları üretmesine rağmen devre golsüz sona ermişti. Bursaspor’da 80. dakikada Rumen futbolcu Krita, Hüseyin’in yerine oyuna girdi ve girer girmez attığı golle takımına galibiyeti getiren isim olmuştu.
  • 14

    14.Hafta - Bursaspor - Galatasaray: 1-0

    Bursaspor, sahasında ligin şampiyonluk adaylarından Galatasaray’ı konuk ediyordu. Maçın ilk yarısında gol olmamış ve takımlar soyunma odasına gitmişti. İki takım da aynı onbirlerle ikinci yarıya başladı ve Bursaspor’un bu sezon öne çıkan genç oyuncusu Volkan Şen, 57. dakikada Galatasaray kalesine şutunu çekmiş, defanstan dönen topu tekrar kaleye göndererek çok önemli bir 3 puanı getiren isim olmuştu. Ev sahibi Bursaspor’da bu sezon yıldızı parlayan bir başka genç oyuncu Ozan İpek gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Bursaspor bu galibiyetle haftayı üçüncü sırada tamamladı.
  • 15

    15.Hafta - Kayserispor - Bursaspor: 3-0

    Anadolu derbisinde Kayserispor ile Bursaspor’da Kayseri Kadir Has Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Maça ev sahibi takım çok hızlı başladı ve 9. dakikada Ömer Şişmanoğlu ile 1-0 öne geçti. 32. dakikada Kayserispor’un golcü futbolcusu Makukula skoru 2-0 yapan golü Bursaspor ağlarına gönderdi ve ilk yarı 2-0 ev sahibi takım üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıya Kayserispor yine hızlı başladı ve Makukula bu kez 55. dakikada skoru 3-0 yaptı. Konuk yeşil-beyazlı ekip 3-0’dan sonra daha etkili oyun ortaya koymasına rağmen gol atma başarısı gösteremeyince maçtan 3-0 mağlup ayrıldı.
  • 16

    16.Hafta - Bursaspor - Ankaraspor: 3-0 (Hükmen)

    Bursaspor’un rakibi ligden düşürülen Ankaraspor’du ve yeşil-beyazlı ekip hükmen galibiyet ile 3 puanın sahibi oldu.
  • 17

    17.Hafta - Beşiktaş - Bursaspor: 2-3

    Bursaspor, ligin ilk yarısının son maçında Beşiktaş karşısına çıkıyordu ve sürekli yağan yağmur sonucu zemin futbola oynamaya çok müsait değildi. Ertuğrul Sağlam, bu maça 3 ön libero (Hüseyin Çimşir, Ivan Ergiç ve Bekir Ozan) ile çıkmış ve tüm otoriteleri şaşırtmıştı. Ayrıca kaptan Ömer Erdoğan ve Turgay Bahadır da yedekler arasındaydı. Bursaspor maça çok hızlı başladı ve henüz ilk dakikalarda çok önemli pozisyonlar bulmuştu. 19. dakikada yeşil-beyazlı ekip Ozan İpek ile 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi. İlk yarıda Beşiktaş kalecisi Rüştü sakatlanmış yerini genç Korcan’a bırakmıştı. Nobre de ikinci yarıda Nihat’ın yerine oyuna dahil olmuştu. Bu oyuncu 56. dakikada skora dengeyi etirdi. 63. dakikada kazanılan penaltı atışında Bobo takımını öne geçirdi. Maçın bu skorla bitmesi beklenirken Bursaspor’da Ivan Ergiç mükemmel bir gole imza attı ve bir anda beraberliği getirdi. Son dakikalarda karşılıklı ataklar olurken, 89. dakikada Beşiktaş’tan Bursaspor’a kiralık olarak gelen Zapotocny attığı golle Bursaspor’un maçtan 3-2 galip gelmesini sağladı. Bursaspor bu sonuçla ligin ilk yarısını üçüncü sırada tamamladı.
  • 18

    18.Hafta - Kasımpaşa - Bursaspor: 0-2

    Kasımpaşa ile Bursaspor ligin ikinci yarısındaki ilk maç yoğun kar yağışı nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiş ve iki takım 10 Mart’ta karşı karşıya geldiler. Bursaspor’un Arjantinli futbolcusu Batalla 11. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla bitecek diye beklenirken Kasımpaşa’nın tecrübeli oyuncusu eski Beşiktaşlı Koray Avcı’nın geri pasında Sercan Yıldırım araya girdi ve topu Kasımpaşa ağlarına göndererek ilk yarının skorunu tayin etti. İkinci yarıda iki takım da gol atma başarısı gösteremeyince maç 2-0 Bursaspor’un üstünlüğü ile sona erdi.
  • 19

    19.Hafta - Bursaspor - Eskişehirspor: 3-1

    Bursaspor, ligin ilk yarısında ilk mağlubiyetini aldığı Eskişehirspor’u konuk ediyordu. Maça ev sahibi yeşil-beyazlı ekip çok hızlı başladı ve henüz 1. dakikada Ozan İpek ile Bursaspor 1-0 öne geçti. 15. dakikada Turgay Bahadır takımını 2-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi. 83. Dakikada Ali Tandoğan ile skoru 3-0 yapan yeşil-beyazlı ekip, 89. dakikada Ümit Karan’ın penaltı golüne engel olamadı ve maç 3-1 Bursaspor’un üstünlüğü ile sona erdi.
  • 20

    20.Hafta - Ankaragücü - Bursaspor: 0-0

    Bursaspor, ligin ikinci yarısında neredeyse takımını tamamen değiştiren kardeş Ankaragücü’ne konuk olmuştu. Maç boyunca iki takım da gol atmak için çaba gösterirken, bundan sonuç alamayınca kardeş takımların maçı da kardeşçe golsüz sona erdi.
  • 21

    21.Hafta - Bursaspor - Trabzonspor: 1-1

    Bursaspor, karadeniz temsilcisi Trabzonspor’u evinde ağırlamıştı. Bu kez Trabzonspor’un başında Şenol Güneş vardı. İlk yarıda ev sahibi Bursaspor oyun hakimiyetini elinde bulundurmasına rağmen gol atamamış ve devre golsüz sona ermişti. 66. dakikada Batalla attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Golü yedikten sonra Trabzonspor, Bursaspor kalesine daha fazla gitmeye başladı ve aradığı golü 88. dakikada Umut Bulut ile buldu. Maçta başka gol olmayınca iki takım da birer puanı paylaşmış oldu.
  • 22

    22.Hafta - Fenerbahçe - Bursaspor: 2-3

    Sezona damga vuracak maç olacağını kimse tahmin etmiyordu. Ertuğrul Sağlam, ligin ilk yarısındaki Beşiktaş maçı gibi bu maça da 3 ön libero ile çıkmıştı. 5. dakikada ev sahibi Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Ataklarını akın akın sürdüren sarı-lacivertli ekip 21. dakikada Andre Santos ile skoru 2-0 yaptı. 2-0’dan sonra maçı takip eden hemen hemen herkesin gözünde bu maçı Fenerbahçe’nin farklı kazanacağı umudu oluşmuştu. Dakikalar 26’yı gösterdiğinde Bursaspor’un Artanjinli bücürü Batalla kendisinden beklenmeyecek bir sıçrayışla kafa ile topu Fenerbahçe ağlarına bırakmış ve ilk yarı 2-1 Fenerbahçe üstünlüğü ile sona ermişti. 85. dakikada Bursaspor ceza sahası içinde serbest vuruş kullandı ve Ozan İpek’in vuruşu Fenerbahçe defansına çarpıp beraberlik golü olarak ağlara gitmişti. Bu golden sonra Fenerbahçe galibiyet için Bursaspor kalesine yüklendiği bir anda kontraatakta 90. dakikada Ozan İpek galibiyeti getiren isim olmuş ve tüm hafta boyuncu bu maç konuşulmuştu. Yeşil-beyazlı ekip bu galibiyetle tekrar ikinci sıraya oturdu.
  • 23

    23.Hafta - Bursaspor - Sivasspor: 3-0

    Bursaspor, cezası nedeniyle Sivasspor ile Sakarya’da hem de seyircisiz karşılaştı. İlk dakikalarda Bursaspor, Sivasspor’a oranla oyunda ağırlığını hissettirmişti bile... 30. dakikada Arjantinli Batalla takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıya yeşil-beyazlı ekip çok hızlı başladı ve 48. dakikada Turgay Bahadır ve 2 dakika sonra da Ozan İpek’in attığı gollerle geçtiğimiz sezonun flaş ismi, bu sezonun hayal kırıklığı yaratan takımı Sivasspor’u 3-0 mağlup etmiş oldu.
  • 24

    24.Hafta - Diyarbakırspor - Bursaspor: 0-3 (Hükmen)

    Ligin ilk yarısında sürekli konuşulan maça gelinmişti sıra, Diyarbakırspor-Bursaspor. Maç öncesi aslında gerginlik kendisini çok belli ediyordu. Valilik kararıyla Bursasporlu taraftarlar Diyarbakır’a getirilmemişti. Maçın daha başlarında bu maç zor biter diyordu tüm gözler... Ivankov kalesine geçiyor ama arkasından atılan taşlarla orta hakemin yanına geliyor ve maç kısa süreli duruyordu. Bursaspor’un kullandığı tüm taç atışları ve köşe vuruşlarında oyuncular güvenlik güçlerinin yardımıyla bu atışları yapıyordu. Ve orta hakem Mustafa Kamil Abitoğlu daha fazla dayanamadı ve maçı 17. dakikada tatil etti. Türkiye Futbol Federasyonu, daha sonra aldığı kararla bu maçı Bursaspor lehine 3-0 hükmen tescil etti ve Bursaspor bu sezon belki de ilk kez liderliğe yükseliyordu.
  • 25

    25.Hafta - Bursaspor - Manisaspor: 2-0

    Bursaspor artık zirvede yerini sağlamlaştırıyordu ve maçları azaldıkça takımda gözle görülür bir stresin başladığı belli oluyordu. Manisaspor’u sahasında konuk eden Bursaspor, ilk dakikalarda zorlanmasına rağmen 45. dakikada kazanılan penaltı atışında Ivankov’un attığı golle devreyi 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda zaman zaman kalesinde tehlikeli ataklar yaşayan Bursaspor, 89. dakikada kaptan Ömer Erdoğan’ın kafa vuruşuyla rahatladı ve maçı 2-0 kazandı.
  • 26

    26.Hafta - Bursaspor - Denizlispor: 2-1

    Bursaspor artık şampiyonluğa doğru emin adımlarla ilerliyor ve rakibi ise bu kez düşme hattında adeta kıvranan Denizlispor’du. Ev sahibi yeşil-beyazlı ekip maça çok hızlı başladı ve ilk dakikalardan itibaren Denizlispor kalesini tabiri caizse ablukaya alıyordu. Dakikalar 34’ü gösterdiğinde Bursaspor’un genç sol kanat oyuncusu Ozan İpek belki de bu sezona damga vuracak bir mükemmel rövaşata golüne imza attı ve devre 1-0 yeşil-beyazlı ekibin üstünlüğü ile sona erdi. 67. dakikada Sercan kaleci Özden’i de çalımlayıp farkı ikiye çıkarttı. 75. dakikada Denizlispor Roberts ile skoru 2-1’e getirdi. Kalan dakikalarda konuk Denizlispor daha etkili bir oyun ortaya koymasına rağmen sonuca gidemeyince maç 2-1 Bursaspor’un üstünlüğü ile sona erdi.
  • 27

    27.Hafta - İstanbul BB - Bursaspor: 2-1

    Bursaspor, bu sezonki belki de daha sonra kafasını çok vuracağı önemli bir maça çıkıyordu. Tribünlerde 35 bine yakın Bursaspor taraftarı göze çarpıyor ve yeşil-beyazlı ekip adeta kendi sahasında oynuyor gibiydi. İstanbul temsilcisi 8. dakikada Bursaspor defansının büyük hatasında Marcin Kus ile 1-0 öne geçti. Bursaspor golü yedikten sonra rakip kaleye gitmesine rağmen bir türlü beraberliği sağlayamıyordu ve bu kez 30. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un genç oyuncusu Hasan Ali Durtuluk güzel hareketlerle ceza sahasına girerken attığı golle bir anda farkı ikiye çıkarttı ve Bursaspor tribünlerini şoke etmişti. İlk yarı bu skorla sona erdi ve Ertuğrul Sağlam, ikinci yarıya Turgay Bahadır’ın yerine Iglesias ile başladı. İkinci yarıda oyunun hakimi olan konuk takım 79. dakikada Volkan Şen ile skoru 2-1’e getirmesine rağmen başka gol atamayınca maç 2-1 İstanbul temsilcisinin üstünlüğü ile sona erdi.
  • 28

    28.Hafta - Bursaspor - Antalyaspor: 2-1

    Bursaspor, Antalyaspor’u konuk ediyordu. 7. dakikada Necati Ateş, Tita’nın sağdan ortasında kafayla topu Bursaspor ağlarına göndermiş ve statta sessizlik oluşmuştu. 14. dakikada Sercan Yıldırım’ın düşürülmesi sonucu kazanılan penaltı atışında kaleci Ivankov, meslektaşı Ömer Çatkıç’ı mağlup ederek skora dengeyi getirdi ve ilk yarı 1-1 sona erdi. İkinci yarıda kaptan Ömer Erdoğan tabiri caizse gemisini kurtarıyor ve 78. dakikada attığı golle Bursaspor çok önemli maçı 2-1 kazanmıştı.
  • 29

    29.Hafta - Gençlerbirliği - Bursaspor: 0-0

    Bursaspor, Ankara’da Gençlerbirliği deplasmanındaydı ama sadece adı deplasmandı. Kardeş takımı Ankaragücü taraftarlarıyla birlikte statın büyük çoğunluğu neredeyse yeşil-beyaz ve sarı-lacivertli renklerden oluşmuştu. Maçın ilk yarısında Bursaspor, Gençlerbirliği’ne oranla çok daha etkili olmasına rağmen gol bulamamış ve devre 0-0 sona erdi. İkinci yarıda baskısını iyice artıran yeşil-beyazlı ekip üst üste bulduğu pozisyonlardan yararlanamayınca Ankara deplasmanından çok önemli 2 puanı kaybederek Bursa’ya döndü.
  • 30

    30.Hafta - Bursaspor - Gaziantepspor: 2-0

    Bursaspor, ligde hiçbir iddiası bulunmayan Gaziantepspor’u sahasında ağırladı. İlk yarı ev sahibi takım adına sıkıntılı geçmesine rağmen yeşil-beyazlı ekip devrenin son dakikasında Volkan Şen’in vuruşunda Ömer Erdoğan’ın golüyle 1-0 soyunma odasına önde gitmişti. İkinci yarıda daha üstün bir oyun ortaya koyan yeşil-beyazlı ekip, maçın yıldızlarından Volkan Şen’in 79. dakikada biraz da şans golüyle 2-0 kazanarak çok önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı.
  • 31

    31.Hafta - Galatasaray - Bursaspor: 0-0

    Bursaspor, belki de sezonun en önemli maçlarından birine çıkıyordu. Hafta içi bir çok spekülasyonlar yaratılmış, hatta ligde iddiası hemen hemen hiç kalmayan Galatasaraylı taraftarların bile Bursaspor’un galip gelmesini istediği konuşulmuştu. Bu sezonun seyir zevki açısından en iyi maçının oynandığı Ali Sami Yen Stadı’ndan gol sesi gelmedi ve yeşil-beyazlı ekip liderliği Fenerbahçe’ye devretmişti. Maçta 73. dakikada Galatasaray Neill’in atılmasıyla 10 kişi kalmış, Bursaspor ise bir dakika sonra Zapotocny’nin atılmasıyla kalan dakikaları 10 kişi tamamladı.
  • 32

    32.Hafta - Bursaspor - Kayserispor: 2-0

    Bursaspor, liderliği tekrar devralmaya çalışıyordu ve konuğu ligin iddiasız takımlarından Kayserispor’du. Sezon başında Kayserispor’dan transfer edilen Turgay Bahadır 22. dakikada Bursaspor’u 1-0 öne geçirdi. Maçın 37. dakikasında yeşil-beyazlı ekibin kazandığı penaltı atışında bir başka eski Kayserisporlu kaleci Ivankov skoru 2-0 getirdi ve devre bu sonuçla sona erdi. İkinci yarıda zaman zaman kalesinde önemli pozisyonlar yaşayan yeşil-beyazlı ekip bunlara gol izni vermeyince maçı 2-0 kazanarak şampiyonluk şansını son haftaya bırakmış oldu.
  • 33

    33.Hafta - Ankaraspor - Bursaspor: 0-3 (Hükmen)

    Bursaspor’un rakibi ligden düşürülen Ankaraspor’du ve yeşil-beyazlı ekip hükmen galibiyet ile 3 puanın sahibi oldu.
  • 34

    34.Hafta - Bursaspor - Beşiktaş 2-1

    Fenerbahçe, kupayı kaybettiği Trabzon’u, şampiyonluk maçında da deviremedi. Kadıköy sarı lacivertlilerin hiç ummadığı bir senaryoya sahne oldu. Beşiktaş'ı 2-1 ile geç en Bursaspor Türk Futbolunda "devrim" yaptı. Üç İstanbullu'nun hegamonyasına son veren yeşil beyazlılar 2009-2010 sezonunun en büyüğü oldu
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız