Ay'da 40 yıl önceki ayak izi

Astronotların 1969 ve 1972 yılları arasında Ay'a yaptıkları ziyaretler sırasında bıraktıkları çöpler, izler ve diğer insan yapımı nesneler...

Haberler 06.09.2011 - 21:58

  • 1

    Ay'da 40 yıl önceki ayak izi

    Ay yörüngesinde gezinen NASA'ya ait bir robot uzay aracı tarafından çekilen fotoğraflar, Apollo uzay gemisi astronotlarının 40 yıl önceki Ay ziyaretlerinin izlerini çok net şekilde ortaya koydu. (FOTOĞRAFLAR: www.nasa.gov)
  • 2

    Ay'da 40 yıl önceki ayak izi

    Astronotların 1969 ve 1972 yılları arasında Ay'a yaptıkları ziyaretler sırasında bıraktıkları çöpler, izler ve diğer insan yapımı nesneler ilk kez bir fotoğrafta bu kadar net görüntülendi.
  • 3

    Ay'da 40 yıl önceki ayak izi

    Ay yürüyüşleri sırasında bırakılan sırt çantaları, ayak izleri ve bir aracın tekerlek izleri bile fotoğraflarda çok açık olarak görülebiliyor.

    Fotoğrafların ay yüzeyinden yaklaşık 15 mil uzaklıktan çekildiği açıklandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız