11 yılda 57 bakan

AK Parti'nin iktidarda olduğu 11 yıllık süreçte, bugüne kadar 53 isim bakanlık yaparken, kabinede yapılan son revizyonla birlikte AK Parti iktidarlarında bakan olan isim sayısı 57'ye yükseldi.

Haberler 25.01.2013 - 12:15

  • 1

    11 yılda 57 bakan

    AK Parti'nin iktidarda olduğu 11 yıllık süreçte, bugüne kadar 53 isim bakanlık yaparken, kabinede yapılan son revizyonla birlikte AK Parti iktidarlarında bakan olan isim sayısı 57'ye yükseldi. AK Parti iktidarında bugüne kadar 4 hükümet kuruldu ve 3 kez kabine revizyonu yaşandı.
  • 2

    Hükümette ilk revizyon

    AK Parti'nin kurduğu ilk hükümette ilk değişiklik Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için yapıldı. Siirt'te yenilenen seçimlerin ardından Erdoğan milletvekili seçildi ve hükümette ilk revizyon yaşandı.
  • 3

    11 yılda 57 bakan

    Başbakan Abdullah Gül, 14 Mart 2003'te görevi Erdoğan'a devredip Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanlığı görevini üstlendi.
  • 4

    11 yılda 57 bakan

    Gül hükümetinin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış ve Çevre Bakanı İmdat Sütlüoğlu, Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kurulan kabinenin dışnda kaldılar.
  • 5

    11 yılda 57 bakan

    Kültür Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı, TBMM'de 16 Nisan 2003'te kabul edilen yasa ile birleştirilerek, "Kültür ve Turizm Bakanlığı" adını aldı. Aynı gün, Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, Turizm Bakanı Güldal Akşit de, kadından sorumlu Devlet Bakanlığı'na getirildi.
  • 6

    11 yılda 57 bakan

    Çevre Bakanlığı ile Orman Bakanlığı, 8 Mayıs 2003 tarihinde birleştirilerek, "Çevre ve Orman Bakanlığı" adını aldı. Orman Bakanı Osman Pepe Çevre ve Orman Bakanlığı'na atanırken, Çevre Bakanı Kürşat Tüzmen, Devlet Bakanlığı'na getirildi.
  • 7

    11 yılda 57 bakan

    2 Haziran 2005'te yapılan ikinci revizyonda ise Güldal Akşit Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini Nimet Çubukçu'ya(Baş) bıraktı.
  • 8

    Sami Güçlü görevi Eker'e devretti

    Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü de yerini Mehdi Eker'e bıraktı. Zeki Ergezen ise Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevini Faruk Nafiz Özak'a devretti.
  • 9

    2009'da 8 bakan değişti

    22 Temmuz 2007 seçimlerinin ardından kurulan 60'ıncı Hükümet'te de bir önceki Hükümet'e göre önemli değişiklikler yaşandı. 2 Mayıs 2009'daki revizyonla 8 bakan kabine dışında kaldı, 7 bakanın görev yeri değişti.
  • 10

    11 yılda 57 bakan

    Nazım Ekren, Said Yazıcıoğlu, Kürşad Tüzmen, Kemal Unakıtan, Hüseyin Çelik, Mehmet Ali Şahin ve Hilmi Güler bu revizyonda Bakanlar Kurulu'ndan ayrılan isimler oldu.
  • 11

    11 yılda 57 bakan

    Ocak 2009'da Egemen Bağış Başmüzakereci ve Devlet Bakanı sıfatıyla Bakanlar Kurulu'na katıldı.
  • 12

    11 yılda 57 bakan

    12 Haziran 2011 seçimlerinin ardından 6 Temmuz 2011'de kurulan 61. Hükümet'te, aralarında Bekir Bozdağ, Fatma Şahin, İdris Naim Şahin, Erdoğan Bayraktar, İsmet Yılmaz ve Suat Kılıç ilk kez görev alırken, 19 eski bakan yerini korudu.
  • 13

    11 yılda 57 bakan

    Bekir Bozdağ Başbakan Yardımcısı, Fatma Şahin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, İdris Naim Şahin İçişleri Bakanı, Erdoğan Bayraktar Çevre ve Şehircilik Bakanı, Suat Kılıç Gençlik ve Spor Bakanı ve İsmet Yılmaz Milli Savunma Bakanı oldu.
  • 14

    Meclis dışından tek isim

    AK Parti Hükümetlerinde Meclis dışından Hükümet üyesi olan tek isim ise Ahmet Davutoğlu oldu. Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olduktan yaklaşık 2 yıl sonra yapılan 2011 seçimlerinde milletvekili seçildi.
  • 15

    4 isim tüm hükümetlerde görev aldı

    Beşir Atalay, Ali Babacan, Recep Akdağ ve Binali Yıldırım tüm hükümetlerde görev yaptı. Son değişiklikle Akdağ, Sağlık Bakanlığı görevinden ayrıldı.
  • 16

    11 yılda 57 bakan

    Ali Babacan ve Beşir Atalay, kabine içinde görev değişikliği yaşarken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise Seçim Kanunu'ndan kaynaklı olarak seçim süreçlerindeki zorunlu ayrılığın dışında görevine devam etti.
  • 17

    11 yılda 57 bakan

    8 Mart 2011 tarihinde Anayasası’nın 114'üncü maddesi gereğince, 12 Haziran 2011 Türkiye genel seçimleri öncesi İçişleri Bakanlığı'na müsteşar Osman Güneş, Adalet Bakanlığı'na müsteşar Ahmet Kahraman ve Ulaştırma Bakanlığı'na müsteşar Habip Soluk atandı.
  • 18

    Son revizyonla bakan sayısı 57'ye yükseldi

    AK Parti iktidarları boyunca bakanlık yapanların sayısı 24 Ocak 2013'te göreve getirilen Ömer Çelik, Nabi Avcı, Muammer Güler ve Mehmet Müezzinoğlu ile 57'ye çıktı.
  • 19

    4 bakan değişti

    Son revizyonla, Milli Eğitim Bakanlığı'na Ömer Dinçer'in yerine Nabi Avcı, Sağlık Bakanlığı'na Recep Akdağ'ın yerine Mehmet Müezzinoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Ertuğrul Günay'ın yerine Ömer Çelik ve İçişleri Bakanlığı'na İdris Naim Şahin'in yerine Muammer Güler atandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız