120 işçinin eylemi

Devredilen işletmede, 600 işçiden 120'sinin iş akitlerinin feshi üzerine iş yerini terk etmeme eylemi başlattı.

Haberler 11.04.2011 - 23:47

  • 1

    120 işçinin eylemi

    Samsun'un 19 Mayıs ilçesindeki, 3 yıl önce British American Tobacco (BAT) firmasına önce devredilen işletmede, 600 işçiden 120'sinin iş akitlerinin feshi üzerine iş yerini terk etmeme eylemi başlattı.
  • 2

    120 işçinin eylemi

    Firma, Cumhuriyet Savcılığına müracaat ederek eylem yapan işçilerin nizamiye kapısının dışına çıkarılmasını isterken, işçiler polis zoruyla çıkarılarak ilçedeki bir düğün salonuna götürüldü.
  • 3

    120 işçinin eylemi

    İşçilere destek veren bazı sivil toplum örgütlerinin üyeleri fabrikaya girmek isteyince polis, tazyikli su ve biber gazı sıkarak müdahale etti. Fabrikanın ana giriş kapısı dışarıda bulunan ve işçilere destek verenler tarafından araçlarla kapatılarak içeriye ambulansların giriş çıkışı engellenmek istenildi.
  • 4

    120 işçinin eylemi

    Müdahale sırasında, 3 kişi gözaltına alındı, biber gazından etkilenen ve fenalık geçiren bazı işçiler ambulanslarla hastanelere sevk edildi, fabrika yetkililerinden işçiler hakkında yasal işlem yapılacağı açıklaması geldi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız