43 bin kişi kamudan ihraç edildi

Kanun hükmünde kararname ile kamudan binlerce kamu çalışanı ihraç edildi. O isimler arasında kamuoyunun yakından tanıdığı isimler de var.

Haberler NTV Haber 02.09.2016 - 13:42

  • 1

    Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan yeni Kanun Hükmünde Kararname ile kamudan yaklaşık 43 bin kişi kamudan ihraç edildi.

    İhraç listesinde kamuoyunun yakından tanıdığı isimler de yer aldı. Listede en dikkat çeke isim ise öğretim görevlisi Adil Öksüz oldu. 

  • 2

    15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü'nde bulunan Adil Öksüz, olay sonrası gözaltına alınmıştı. Serbest bırakıldıktan sonra kayıplara karışan Öksüz’ü yakalama çalışmaları devam ediyor.

    Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde yardımcı doçent olarak görev yapan Adil Öksüz, kamudan ihraç edildi.

  • 3

    Şehit kardeşinin tabutu başında yaptığı konuşmayla gündeme gelen Yarbay Alkan da ordudan ihraç edilen isimler arasında.

  • 4

    Yarbay Mehmet Alkan, sosyal medya üzerinde karara tepki gösterdi. Alkan, "Linç edildim. Hayatımın hiçbir döneminde FETÖ'ye selam dahi vermedim" dedi.

  • 5

    Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan Tunceli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Candan Badem de 15 Temmuz sonrasında gözaltına alınmıştı. Görevinden açığa alınan Badem, daha sonra gözaltına alınmıştı.

    Üniversitedeki odasında arama yapan polisin bulduğu Fethullah Gülen'in yazdığı "Asrın Getirdiği Tereddütler 4" kitabı, sosyalist kimliğiyle bilinen Candan Badem'in FETÖ üyesi olduğunun delili olarak gösterildi.

  • 6

    “Ateist ve marksistim. Benden nasıl Fethullahçı çıkaracaklar merak ediyorum” diye tepki gösteren Badem, savcılığın tutuklama talebiyle sevk ettiği mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

    Candan Badem, son kararnameyle kamudan ihraç edildi.

    MHP'de genel başkan adayı Meal Akşener'in danışmanı Esma Bakar da ihraç edildi

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız