Ayda Gezgin 91. saatte kurtarıldı
(Arama çalışmaları tamamlandı)

Merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrası yıkılan binalardaki arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. 91. saatte Rıza Bey Apartmanı'nda bir mucize daha gerçekleşti. 3 yaşındaki Ayda Gezgin kurtarma ekipleri tarafından sağ olarak çıkarıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu bildirilen Ayda'nın annesinin ise cansız bedenine ulaşıldı. 

Haberler ntv.com.tr, Anadolu Ajansı 04.11.2020 - 08:04

  • 1

    91. SAATTE GELEN MUCİZE

    Kurtarma çalışmalarında 91. saatte Rıza Bey Apartmanı'nda bir mucize daha gerçekleşti.

    Kurtarma ekipleri 3 yaşındaki Ayda Gezgin'i enkazdan sağ olarak çıkardı. 

    AYDA'NIN KURTARILMA ANI

  • 2

    ENKAZ ALTINDA BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

    Ayda, enkazda beyaz eşyaların arasında oluşan yaşam alanında hayatta kaldı.
  • 3

    Sedyeye alınan çocuk, enkazdan kurtarılarak ambulansa taşındı. Çocuğun kurtarılışı sırasında alkış sesleri yükseldi.

    Enkazdan kurtarılan 107. kişi olan çocuğun adının Ayda Gezgin olduğu öğrenildi.

    AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir yavrumuza daha ulaştık. Elhamdülillah" ifadelerini kullandı.

    İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise "Ve Ayla Gezgin canlı olarak kurtarıldı" paylaşımını yaptı.

  • 4

    Güven, "Genel olarak bakıldığında bir problem görünmüyor, genel durumu iyi, şuuru açık ve konuşabiliyor. Hayati fonksiyonlarında bir problem yok. Hocalarımız gerekli işlemleri yapıyorlar. Tetkiklerini aldılar. Tetkiklerden sonra biz tekrar hocalarımızla görüşeceğiz. Takipleri devam ediyor. Ben bütün yaralı hastalarımıza geçmiş olsun ve acil şifalar dileklerimi iletmek istiyorum" ifadelerini kullandı. 

  • 5

    Güven, gazetecilerin kurtarılanların uzun süre enkaz altında susuz ve gıdasız kaldığını hatırlatması üzerine, "Mutlaka kan, böbrek, idrar tahlilleri yapılacak. Koordinasyon merkezinde bakanlarımız açıklama yapıyorlar. Ayrıntılı bilgileri bakanlarımız yapacak." değerlendirmesinde bulundu.

  • 6

    Taburcu işlemlerine ilişkin soru üzerine de Güven, "Onu şu anda söylemek zor. Hocalarımız uygun gördüğünde, durumlarının stabil olduklarını söylediklerinde biz de taburcu edeceğiz. Zaten çok fazla hastamız da kalmadı. İdil'in Kovid tedavisi sürüyor, sıkıntı yok." diye konuştu.

  • 7

    Ayda''nın annesinden ise kötü haber geldi. Kurtarma ekipleri Fidan Gezgin'in cansız bedenine ulaştı.

  • 8
    Rıza Bey apartmanının enkazından yeniden dinleme çalışması başladı.
  • 9
  • 10
  • 11

    İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büykülüğündeki depremin ardından kurtarma çalışmaları devam ediyor.

    Bölgede devam eden müdahale ve iyileştirme çalışmaları AFAD, JAK, STK’lar ve belediyelerden toplamda 7 bin 967 personel, 25 arama kurtarma köpeği ve 1071 araç ile yapılıyor.

    Beşinci günde zamana karşı büyük bir yarış var.  

  • 12

    Yıkılan Rıza Bey apartmanındaki çalışmalar sürüyor.

    Enkazda özel cihazlarla dinleme yapılıyor.

    Son olarak, Rıza Bey Apartmanı'nda ikiz kardeşler Çınar ve Sayla Akgündüz'ün cansız bedenine ulaşıldı. 

    Söz konusu apartmandan 19 kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

  • 13
    Depremin ardından başlatılan kurtarma çalışmalarında 65'inci saatte yeni bir mucize yaşandı.

    Bayraklı ilçesinde yıkılan Doğanlar apartmanının enkazından 3 yaşındaki Elif Perinçek yaralı çıkarıldı.
  • 14
    İlk müdahalesi UMKE ekiplerince yapılan Elif bebek, alkışlar eşliğinde ambulansa konularak hastaneye kaldırıldı.
  • 15

    Cumhurbaşkanı Erdoğan enkaz altından kurtarılan Elif bebeğe yönelik bir açıklama yaptı. Erdoğan, ''Seni, kardeşlerin Elzem ve Ezel'i; İdil'i, İnci'yi ve daha birçok evladımızı bizlere bağışlayan Allah'a şükürler olsun. Geçmiş olsun canım yavrum'' ifadelerini kullandı.

    Elif'in sağlık durumuna ilişkin bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  "Bilinci açık, ciddi bir kas ezilmesi ya da kırığı yok. Enkaz altında uzun süre hareketsiz kaldığı ve sıkıştığı için yoğun bakımda takip ediliyor. İki ablasının da durumu iyi" dedi.

  • 16
    Minik Elif enkaz altından sağ kurtarılan 106'ncı kişi oldu.

    Elif'in annesi Seher Dereli Perinçek ile 10 yaşındaki ikizleri Ezel ve Elzem de enkazdan yaralı olarak kurtarılmıştı. Ailenin diğer çocukları 7 yaşındaki Umut'un ise cansız bedenine ulaşılmıştı.
  • 17
    Gece saatlerinde de sevindirici bir haber geldi. 14 yaşındaki İdil Şirin enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Ekipler, depremde yıkılan Emrah Apartmanı enkazının altında kalan İdil Şirin ile temas kurdu.

  • 18
    Depremden yaklaşık 58 saat sonra yaralı olarak enkazdan çıkarılan İdil Şirin, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
  • 19
    Çalışmaları Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da izledi. Güllüoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İdil çıktı" ifadesine yer verdi. Sosyal medyada İdil Şirin ile kardeşinin enkaz altında olduğu ve kendilerinden haber alınamadığı bilgisi paylaşılmıştı.
  • 20

    58. SAATTE MUCİZE KURTULUŞ

    İzmir'deki Emrah Apartmanı enkazından yaklaşık 58 saat sonra 14 yaşındaki İdil Şirin yaralı çıkarıldı.

    Enkaz altında kalan 14 yaşındaki İdil Şirin'le temas kuran ekipler, titiz bir çalışmanın ardından kız çocuğunu sıkıştığı yerden kurtardı ve enkaz altında ilk yardım gerçekleştirdi.

    Depremden yaklaşık 58 saat sonra yaralı olarak enkazdan çıkarılan İdil Şirin, ambulansla hastaneye kaldırıldı. İdil Şirin, enkaz altından yaralı kurtarılan 105'inci kişi oldu.
  • 21

    33 SAAT SONRA KURTARILDI

    İzmir'de depremde çöken Rıza Bey Apartmanı'nda, depremden 33 saat sonra bir kişi sağ çıkartıldı.

    70 yaşında olduğu öğrenilen Ahmet Çitim adlı vatandaş, ekipler tarafından kurtarıldıktan sonra ambulansla hastaneye sevk edildi. 

    Çitim'in son durumu hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Gece saat 01.00 sıralarında hepimizi mutlu eden bir gelişme olmuştu. 70 yaşındaki büyüğümüz Ahmet Çitim, hayata gösterdiği bağlılığın gücü, UMKE ile AFAD ekiplerinin yardımıyla yıkıntıların arasından sağ çıkmayı başardı. Bu ana ben de tanıklık etmiştim. Bu sabah Ahmet amcamız diyalize alındı, genel durumu iyi, Ahmet amcamıza acil şifalar diliyorum" dedi. 

    33 SONRA MUCİZE KURTULUŞ! İŞTE O ANLAR...

  • 22

    26. SAATTE KURTARILDI

    Depremde enkaz altında kalan Halim Sarı (65), arama- kurtarma ekipleri tarafından yaklaşık 26 saat sonra yaralı kurtarıldı.

    Depremde, ilk 3 katı çöküp yan yatan 11 katlı Yılmaz Erbek Apartmanı'ndaki arama -kurtarma sırasında çökme yaşanmaması için binaya vinçler ile destek sağlandı. Binanın zemin katındaki markette bulunduğu sırada enkaz altına kalan Halim Sarı ile temas kuruldu. Arama-kurtarma görevlilerinin konuştuğu Sarı’nın bilincinin açık olduğu belirlendi. Yapılan çalışmayla Halim Sarı kurtarıldı. Yaralı Halim Sarı, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
  • 23

    ANNE VE 3 ÇOCUĞU 23 SAAT SONRA KURTARILDI

    Depremde yıkılan Doğanlar Apartmanı enkazı altında kalan anne ile 3 çocuğu, 23 saat sonra arama kurtarma ekiplerince çıkarıldı.

    Doğanlar Apartmanı'ndaki enkazda çalışmalarını sürdüren ekipler, saat 07.00 civarında, 3. kat seviyesinde ses tespit etti.

  • 24

    Daha sonra saat 8'de ve 9'daki görüşmelerde enkaz altındaki 38 yaşındaki anne Seher Dereli Perinçek'le iletişme geçen ekipler, Perinçek'in çocukları ikiz kardeşler Ezel ve Elzem Perinçek (10) ile Umut Perinçek (7) ve Elif Perinçek'le (3) beraber olduğunu öğrendi.

  • 25
    Ekipler hem mutfaktan hem de salondan enkazdakilere ulaşmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

    Depremden yaklaşık 23 saat sonra enkazdaki anne ile 3 çocuğu, ekipler tarafından çıkarıldı. Enkazdan çıkarılanlar, battaniyelere sarılıp sedye ile ambulansa götürüldü.  Ancak kurtarılan çocuklardan biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
  • 26
  • 27
  • 28

    17 SAAT SONRA KURTARILDI

    Deprem sonrası Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin telefonla görüştüğü Buse Hasyılmaz'ın yanında bulunan İnci Okan'dan sevindirici haber geldi.

    Buse ve ailesinin ardından 16 yaşındaki İnci Okan da arama kurtarma ekiplerinin çabası sonucu 17 saat sonra çıkarıldı. Okan'ın yaralı olarak çıkarılması yakınlarını ve çevredeki vatandaşları sevindirdi.

    Depremde bir marketin bulunduğu alt iki katı çöken Yılmaz Erbek Apartmanı'nda da arama kurtarma ekipleri, başarılarına devam ediyor.
  • 29

    NURCAN TOSUN KURTARILDI

    İzmir'de arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Barış Sitesi'ndeki enkazdan 50 yaşındaki Nurcan Tosun yaralı olarak kurtarıldı.

    Merkez üssü İzmir'in Seferihisar açıklarındaki depremden en fazla etkilenen Bayraklı ilçesinde 9 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

    Depremde alt üç katı çöken Barış Sitesindeki bir apartmanın enkazında yürütülen çalışmalarda 17 saat sonra Nurcan Tosun'a ulaşıldı. Tosun, ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesine gönderildi. Eşi İbrahim Tosun, büyük sevinç yaşadı.
  • 30

    HÜLYA ÖZMET KURTARILDI

    Hülya Özmet, İzmir'de Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından 17 saat sonra yaralı kurtarıldı.
  • 31
  • 32
  • 33

    15 SAAT SONRA MUCİZE KURTULUŞ

    Depremde bir marketin bulunduğu alt iki katı çöken Yılmaz Erbek Apartmanı'nda çalışma yürüten arama kurtarma ekipleri, Fadime Tolu'ya ulaşmayı başardı.

    53 yaşındaki Tolu, yaralı olarak enkazdan çıkarılarak Ege Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.

    Tolu'nun sedyeyle ambulansa götürüldüğü sırada oğlunun seslenerek "annem dayan buradayım" demesi dikkati çekti.

  • 34

    14 SAAT SONRA KURTARILDI

    62 yaşındaki Emine Eren, İzmir'de Barış Sitesi'ndeki enkazdan yaklaşık 14 saat sonra yaralı olarak çıkarıldı.

    EMİNE EREN'İN KURTARILMA ANI / VİDEO

  • 35

    BUSE HASYILMAZ VE İKİ KİŞİ KURTARILDI

    Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin telefonla görüştüğü Buse Hasyılmaz 9,5 saat sonra enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Buse ile birlikten iki kişi daha enkazdan sağ olarak kurtarıldı.

    BUSE'NİN KURTARILMA ANI / VİDEO

  • 36

    GÜNAY ÖZIŞIK KURTARILDI

    İzmir'de 285 Sokak'ta 15 yaşındaki Günay Özışık yaklaşık 9 saat aradan sonra enkaz altından çıkarıldı.

    GÜNAY ÖZIŞIK'IN KURTARILMA ANI / VİDEO

  • 37

    EROL SUBAŞ KURTARILDI

    İzmir'de 283 sokaktaki binanın enkazından Erol Subaş isimli kişi çevredekilerin alkışları arasında çıkarıldı
  • 38

    MALİK TAHİRLER KURTARILDI

    Bayraklı ilçesi 258. Sokak'ta yıkılan Doğanlar Apartmanı'nın enkazında AFAD, AKUT Arama Kurtarma Derneği ve Büyükşehir Belediye İtfaiyesine bağlı ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

    Hava boşluğu oluşturan ekipler, arama kurtarma köpeklerinden de yararlanıyor.

    Enkazdan çıkarılan 28 yaşındaki amatör futbolcu Malik Tahirler, hastaneye kaldırıldı.
  • 39

    GÜLÇİN AYKUT SOYDAN KURTARILDI

    Gülçin Aykut Soydan, İzmir'de Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından 16 saat sonra yaralı kurtarıldı.

    Depremde bir marketin bulunduğu alt iki katı çöken Yılmaz Erbek Apartmanı'nda çalışma yürüten arama kurtarma ekipleri, 35 yaşlarında olduğu belirtilen Gülçin Aykut Soydan isimli vatandaşa da ulaştı.

    Yaralı olarak sedyeye alınan Soydan, Ege Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.

  • 40
    Ayrıca, 1593. Sokak'ta daha önce 3 kişinin kurtarıldığı enkazda bir kişi daha sağ çıkarıldı.

    Arama kurtarma ekiplerinin bölgede çalışmaları devam ediyor.
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız