Günün öne çıkan 10 haberi (10 Mayıs 2018)

10 Mayıs 2018'de Türkiye ve Dünya'da hangi gelişmeler yaşandı. Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 10.05.2018 - 17:36 Son Güncelleme : 10.05.2018 - 17:57

  • 1

    1. ERDOĞAN-RUHANİ GÖRÜŞMESİ

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefonda görüştü.

    Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, ABD’nin İran ile varılan nükleer anlaşmadan çekilme kararı ele alındı.

     

    HABERİN AYRINTILARI

  • 2

    2. MUHARREM İNCE MAL VARLIĞINI AÇIKLADI

    Hakkari mitinginde, YSK'ya sunduğu mal bildirimini paylaşan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı İnce, ''5 yıl sonra bir daha dağıtacağım. 5 yılda neyim artmış, neyim azalmış? Size söz veriyorum,  siz zenginleşmeden, ben zenginleşmeyeceğim'' dedi.

     

    HABERİN AYRINTILARI 

  • 3

    3. EFES’TE SAVAŞI ARATMAYAN TATBİKAT

    İzmir’in Seferihisar ilçesindeki Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi'nde gerçekleştirilen tatbikatı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının yanı sıra Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Gürcistan, Kazakistan, Sudan, Bosna Hersek, Kuveyt, Nijerya, Özbekistan, Katar, Romanya'nın genelkurmay başkanları ile İslam Ülkeleri Terörle Mücadele Koalisyonu Komutanı Rahil Şerif'in de aralarında bulunduğu 38 ülkeden 65 gözlemci ve temsilci takip ediyor.

    HABERİN AYRINTILARI 

  • 4

    4. İKİ BANK KREDİ FAİZİNİ YÜZDE 1’İN ALTINA ÇEKTİ

    Ziraat Bankası'nın ardından Halkbank da konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,98'e indirdi. Bu faiz oranı 500 bin TL’ye kadar olan kredilerde ve 10 yıla kadar olan vadelerde geçerli olacak. İndirim sonrasında 120 ay vadeli 200 bin lira kredi alımında aylık taksit 3 bin 300 lira yerine 2 bin 841 lira olacak.

    HABERİN AYRINTILARI 

  • 5

    5. ŞAMPİYONU PLAY-OFF BELİRLEYEBİLİR

    Süper Lig'de son 2 haftaya girilirken, ilk 4 sıradaki Galatasaray, Fenerbahçe, Başakşehir ve Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı devam ediyor. Kalan maçlardaki skorlara göre şampiyonun ekstra play-off maçıyla belirlenme ihtimali de var.

    HABERİN AYRINTILARI 

  • 6

    6. TRUMP'TAN KUZEY KORE ŞOVU

    Kuzey Kore'de serbest bırakılan 3 ABD vatandaşı ülkesine döndü. ABD vatandaşlarını Washington'da ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump Andrews üssünde karşıladı. Askeri üste adeta şov yapan Trump, Kuzey Kore lideri Kim'i takdir ettiğini söyledi.

    HABERİN AYRINTILAR 

  • 7

    7. YÖK’TEN FRANSIZ DİLİ VE EDEBİYATI KARARI

    YÖK, yeni bir karar alınıncaya kadar Türkiye’deki henüz öğrencisi olmayan Fransız Dili ve Edebiyatı ve Fransızca öğretmenliği bölümlerine öğrenci almayacak.

    HABERİN AYRINTILARI 

  • 8

    8. ‘İPHONE KENTİ’NDEN EZBER BOZAN KARELER

    Foxconn'da uzun çalışma saatleri ve işyeri güvenlik koşullarında yetersizlik daha önce defalarca haber konusu olmuştu. Foxconn'un her 2 iPhone'dan 1'nin üretildiği Çin'deki fabrikası Business Insider tarafından görüntülendi.

    HABERİN AYRINTILARI 

  • 9

    9. EN ÇOK ONLAR KAZANDI

    Sunday Times İngiltere'nin en zengin müzisyenlerini açıkladı. Birinci 820 milyon sterlinle Paul McCartney olurken, 30 yaş altı genç müzisyenler listesinde zirvenin sahibi 140 milyon sterlinle Adele oldu. Adele'i son zamanların en popüler şarkıcılarından Ed Sheeran takip etti. Sheeran, kazancını önceki yıla göre en fazla artıran müzisyen oldu.

    HABERİN AYRINTILARI 

  • 10

    10. FESTİVALE DAMGA VURAN PROTESTO

    71. Cannes Film Festivali’nin dün akşam düzenlenen yarışma filmi galasına protesto gösterisi damga vurdu. Oyuncular, ev hapsinde tutulan Rus yönetmen Kirill Serebrennikov'un serbest bırakılması çağrısı yaptı.

    HABERİN AYRINTILAR 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız