Günün öne çıkan 10 haberi (2 Ağustos 2018)

2 Ağustos 2018'de Türkiye ve Dünya'da hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 02.08.2018 - 17:18

  • 1

    1. TÜRKİYE'DEN ABD'YE YAPTIRIM TEPKİLERİ

    Beyaz Saray, ABD'li Rahip Andrew Brunson'ın tutukluluğu nedeniyle Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yaptırım kararı aldığını duyurmasının ardından Türkiye cephesinden de tepkiler art arda geldi. İşte ABD'nin yaptırım kararına verilen tepkiler...

  • 2

    2. CHP'DE NOTER TASDİKLİ İMZA SAYISI 630 

    CHP'de muhalifler adına açıklama yapan Gaye Usluer, olağanüstü kurultay için toplanan noter tasdikli imza sayısının 630 olduğunu açıkladı. Yapılacak inceleme sonrasında imza sayısı yeterli çoğunluğa ulaşmışsa CHP 45 gün içinde seçimli olağanüstü kurultay yapacak.

  • 3

    3. DOLAR 5 TL'NİN ÜZERİNDE 

     Dolar/TL ABD'nin Türkiye'de bazı kişi ve kurumlara yaptırım kararı haberi ardından atak yaptı. Güne 4,98 seviyelerinde başlayan kur, yeniden 5 liranın üzerine çıktı. Euro 5,88 seviyesinde hareket ediyor. Borsa ana endeksi BİST 100 ise saat 16.00 itibariyle yüzde 2.65'lik düşüşle 95 binin de altına indi.

  • 4

    4. BDDK'DAN TAKSİT SAYISINA SINIRLAMA

    BDDK bankaların kredi işlemlerine ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik taslağı yayımladı. Taslakta bazı amaçlar hariç tüketici kredilerinin vadesi 36 ay olarak belirlendi. Ayrıca kredi kartında taksit sayısına 12 ay sınırı getirildi.

  • 5

    5. YENİ SİSTEMİN İLK YAŞ'I TOPLANDI

    Yüksek Askeri Şura üyeleri Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı.

  • 6

    6. RİZE'Yİ SEL VURDU

    Rize'de şiddetli yağış nedeniyle bazı dereler taştı, binalarda mahsur kalanlar oldu.

    KARADENİZ İÇİN YAĞIŞ UYARISI (36 SAATLİK)

  • 7

    7. YENİ SİSTEMDE 18 PUAN TÜRÜ 5' İNDİRİLDİ

    YKS' puan türleri değişti. Puan türleri 18'den 5'e indirildi. Peki bu yıl aldığınız YKS puanınız 2017 verilerine göre hangi sıralamaya denk geliyor? Sadık Gültekin üniversite tercihi öncesi sıralama ve katsayı değişikliğini anlattı.

  • 8

    8. FIFA 19'UN SIR GİBİ SAKLADIĞI ÖZELLİĞİ SIZDI

    EA Sports'un FIFA 19'u bekleyenler için büyük bir sürprizi var! Henüz resmi olarak duyurulmayan mod internete sızdı.

  • 9

    9. SİBEL KEKİLLİ DE ALMANYA'DAKİ 'IRKÇILIK' TARTIŞMALARINA KATILDI

    Mesut Özil'in ırkçılığa maruz kaldığını savunarak Almanya Milli Takımı'nı bırakmasının ardından, Türk asıllı Alman oyuncu Sibel Kekilli de kökeni sebebiyle oyunculukta eşit şansa sahip olmadığını, insanların gruplandırılmasının son bulması gerektiğini söyledi.

  • 10

    10. 2019'DA VİZYONA GİRECEK MERAKLA BEKLENEN FİLMLER

    Süper kahraman filmlerinden bilim kurguya, korku filmlerinden animasyona kadar birçok film şimdiden vizyon takvimindeki yerini almış durumda. Gelin hep birlikte 2019 yılında sinemada izleyeceğimiz en heyecan verici filmlere bir göz atalım...

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız