Kadıköy'de Soma yürüyüşü

Kadıköy'de, Soma'da hayatını kaybeden işçiler için saygı yürüyüşü yapıldı

Haberler 19.05.2014 - 05:38

  • 1

    Kadıköy'de Soma yürüyüşü

    Kadıköy'de, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için saygı yürüyüşü düzenlendi. Altıyol Boğa Meydanı'nda toplanan bazı sivil toplum kuruluşlarının üyelerinden oluşan grup, üzerinde "Kaza değil katliam" yazılı pankart açtı.
  • 2

    Kadıköy'de Soma yürüyüşü

    "Madenler devletleştirilsin", "Özelleştirme öldürür" yazılı dövizler taşıyan grup, çeşitli sloganlar attı. Gruptakiler buradan slogan, alkış ve ıslıklar eşliğinde Kadıköy Özgürlük Parkı'na kadar yürüdü.
  • 3

    Kadıköy'de Soma yürüyüşü

    Parkta düzenlenen anma programında saygı duruşunda bulunuldu. Soma'da hayatını kaybeden işçilerin isimlerinin bulunduğu dövizler, parktaki Özgürlük Anıtı'na bırakıldı. Sanatçı Ufuk Karakoç ağıt okurken, konuşmalar yapıldı. Anma programına bazı dizi oyuncuları da katıldı. Grup, anma programının ardından olaysız şekilde dağıldı.
  • 4

    Kadıköy'de Soma yürüyüşü

    Öte yandan, Kadıköy'deki Karaköy-Eminönü İskelesi önünde toplanan küçük bir grup da iskeleye, üzerinde Soma'da hayatını kaybeden işçilerin isimlerinin bulunduğu kartonlarla "SOMA" yazdı. Gruptakiler, mum yakarak oturma eylemi yaptı.
  • 5

    Kadıköy'de Soma yürüyüşü

    Sultangazi Gazi Mahallesi İsmet Paşa Caddesi üzerinde, Soma'daki maden faciasını protesto etmek isteyen grup, polisin uyarılarına karşın dağılmadı.
    Polise taş, molotof kokteyli, havai fişek atan gruba, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edildi. Grup, müdahalenin ardından dağılırken, zaman zaman bazı küçük gruplar caddeye çıkarak, polise taş ve molotof kokteyli attı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız