Madencilerden 'kapılar kilitleniyor' eylemi

TTK Karadon Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağında çalışan işçiler, giriş ve çıkıştaki kapıların kilitli tutulduğu iddiasıyla 3,5 saat boyunca ocaktan çıkmadı.

Haberler 11.03.2013 - 22:31

  • 1

    Madencilerden 'kapılar kilitleniyor' eylemi

    Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağında çalışan işçiler, giriş ve çıkıştaki kapıların kilitli tutulduğu iddiasıyla 3,5 saat boyunca ocaktan çıkmadı.
  • 2

    Madencilerden 'kapılar kilitleniyor' eylemi

    Müessese Müdürlüğü'nde 08.00-16.00 saatleri arasındaki ilk vardiyada çalışan maden işçileri, ocağın giriş ve çıkışındaki bazı kapıların kilitli tutulduğu iddiasıyla eylem yaptı.
  • 3

    Madencilerden 'kapılar kilitleniyor' eylemi

    15.30'da çıkması gereken işçiler, 3,5 saat boyunca çıkmayınca, 2. vardiyada çalışan maden işçileri, Yeni Karadon Servis Kuyusu önünde beklemeye başladı. Eylemin ardından, dışarıda bekleyen işçiler ocaktan çıkan arkadaşlarını alkışladı.
  • 4

    Madencilerden 'kapılar kilitleniyor' eylemi

    Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yönetim kurulu üyeleri ve şube başkanlarının da destek verdiği eylemde ocağa inen sendikacılar, Karadon Müessese Müdürü'nün uygulamalarından vazgeçmesini istedi.
  • 5

    Madencilerden 'kapılar kilitleniyor' eylemi

    GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, işçilerin öz verili çalışmalarına rağmen kapıların kilitlenerek üzerlerinde baskı oluşturulduğu iddiasıyla eylem yaptığını ifade ederek, ''Bu konuları defalarca müessese müdürüyle konuşmamıza rağmen sonuç alınamadı. Bundan dolayı da arkadaşlarımız ocaktan çıkmama haklarını kullandı. TTK Genel müdür yardımcıları ve müessese müdürüyle yaptığımız görüşmeler sonucu belli konularda anlaştık. İşçi arkadaşlarımız bunun üzerine ocaktan çıkıyorlar'' diye konuştu.
  • 6

    Madencilerden 'kapılar kilitleniyor' eylemi

    Bir gazetecinin ''Bundan sonra kilitler kalkacak diyebilir miyiz'' sorusu üzerine Alabaş, ''Buradaki işçi arkadaşlarımız zaten kart sistemiyle takip ediliyor. İşçi arkadaşlarımız kurallara riayet etmesine rağmen kilidin psikolojik bir baskısı var. Yeraltında en ağır şartlarda madencilik yapan arkadaşlarımız, kendilerine bu konuda psikolojik baskı uygulandığını gerekçe gösteriyor, haklılar da. İş yerlerinde arkadaşlarımızın giriş çıkışları kartla takip edilmesine rağmen, kapıların üzerlerine kilitlenmesi, arkadaşlarımızı rahatsız etti'' yanıtıı verdi.
  • 7

    Madencilerden 'kapılar kilitleniyor' eylemi

    TTK Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Özçelik ise, kapıların kilitlenmediğini ve maden ocağında yer üstüne çıkış noktalarında işçilerin kart bastığı turnikeler bulunduğunu söyledi.

    ''Kart basılan turnikeler açık'' diyen Özçelik, ''Onun dışındaki yerleri arkadaşlarımız kilitledi. 'Onları istemiyoruz' diye işçiler eylem yaptı. İşçilerin çıkmasını engelleyici herhangi bir şey yok. Bir işçinin dışarıda işi varsa veya mühendisinden yazılı kağıdı varsa rahatlıkla dışarı çıkabiliyor'' dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız