Tunceli'de helikopter düştü: 12 şehit

Tunceli'de, polise ait Sikorsky tipi helikopter düştü. Ekiplerin enkaza ulaşmasıyla helikopterde bulunan 7 polis, 1 hakim, 1 asker ve 3 personelin şehit olduğu öğrenildi. Valilik, helikopterin hava şartları nedeniyle düştüğünün değerlendirildiğini duyurdu.

Haberler 18.04.2017 - 17:51 Son Güncelleme : 18.04.2017 - 17:59

  • 1
    Tunceli Pülümür'de, polis helikopterinin düşmesi sonucu 1 hakim, 7 polis, 1 astsubay ve 3 mürettebat şehit oldu.

    Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopter, Tunceli'de referandum nedeniyle görevlendirilmişti.
  • 2
    1 hakim, 7 polis, 1 astsubay ve 3 mürettebatın olduğu helikopter, 11.40'ta Pülümür ilçesinden havalandı.

    Helikopterle bağlantı, kalkıştan 10 dakika sonra kesildi. Helikopterin, Kocatepe, Sarıgül, Çambulak köylerinin arasında bulunan kırsal alana düştüğü değerlendiriliyor.
  • 3

    VALİLİK: 10 DAKİKA SONRA SİNYAL KESİLDİ

    Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:
    "18 Nisan 2017 günü saat 11.40 sıralarında Pülümür ilçemizden havalanan Sikorsky tipi polis helikopterinden kalkışından yaklaşık (10) dakika sonra sinyal alımı kesilmiştir. Söz konusu helikopterde 7 polis memuru, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebat olduğu değerlendirilmektedir.

    Helikopterin olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğü değerlendirilmekte olup, bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edilmiş olup gelişmelerden kamuoyuna bilgi verilecektir."

  • 4
    ''112 KOMUTA MERKEZİ'NE OLAY YERİNDEN DÜŞEN BİR ÇAĞRI YOK''

    Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre bir helikopter personelinin acil kodla 112'yi arayıp "7 yaralımız var" diyerek yardım istediği iddia edilmişti. Ancak bu doğrulanmadı.

    Tunceli Sağlık Müdürü Sercan Özaydın, 112 Komuta Merkezi'ne herhangi bir çağrı gelmediğini belirtti.
  • 5
    Basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Özaydın, "Bölge itibarıyla 112 çağrısının komşu illerimize de düşmüş olma ihtimali var. Bingöl, Erzincan ve Erzurum ile müşterek değerlendirdik, 112 Komuta Merkezi'ne olay yerinden düşen bir çağrı yok. Olay yerine dair hiçbir çağrı almadık" diye konuştu.
  • 6
    KOORDİNATLARI BELİRLENDİ

    AFAD'dan edinilen bilgiye göre, ilçenin Çambulak ve Kocatepe köylerinin 2 bin 500 metre yüksekliğindeki kırsalına düştüğü öngörülen helikopterin koordinatları belirlendi.
    Bölgeye çok sayıda AFAD ve UMKE ekibi sevk edildi, çevre illerden de takviye birlikler istendi.
  • 7
    Kurtarma ekibinde 6 profesyonel dağcı da vardı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı 4 tim de bölgeye havadan indirildi.

    Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı 3 uçak ve 2 helikopter bölgede uçuş yaptı. Onlardan biri geniş alanı tarayabilen erken ihbar uçağıydı.
  • 8
    ''KÖYLÜLER, HELİKOPTERİN İNİŞE YELTENDİĞİNİ VE TEKRAR YÜKSELDİĞİNİ ANLATIYORLAR''

    Kocatepe'de yaşayanlar helikopterin köye acil iniş yapmaya çalıştığını ancak bunu başaramadığını iddia etti. Kendisinin de bu çalışmalara Kocatepe köyündeki vatandaşlarla katıldığını, ancak helikopterin bulunabileceği alana bu köyden araçların gidemediğini dile getiren Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, şöyle devam etti:
    "Köylüler helikopterin 1-2 sorti yaptığını, sendelediğini ifade ediyorlar. Helikopterin tekrar devam ettiğini, görüş alanının dışına çıktığını söylüyorlar. Köylüler, helikopterin inişe yeltendiğini ve tekrar yükseldiğini anlatıyorlar. Kocatepe köyünün arka kısmı Ovacık ilçesi. AKUT, 112, köylüler ve vatandaşlarla bölgede arama yapıyoruz. Tahmini bölgeye doğru yürüyoruz."
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız