Annelerin en meşhur takıntıları

Her insan farklıdır farklı olmasına ama söz konusu anneler olunca ortak özellikleri yakalamak hiç de zor değil. İşte annelerin yüzüne vurunca “Anne olunca anlarsın” uyarısıyla karşılaşmanın kaçınılmaz olduğu, ama onları sevmekten vazgeçirmeyen anne gerçekleri...

Haberler 01.11.2016 - 12:00 Son Güncelleme : 14.12.2016 - 12:41

  • 1

    Yemek yedirme hastalığı

     

    Çocuğu için “Hiç yemek yemiyor” diye yakınan ve yemediği halde nasıl hayatta kaldığına bir türlü inanamayan annelerle dolu etrafımız. Elinde bir tabakla çocuğunun peşinde koşturan anne modeli ne kadar da tanıdık, değil mi? Çocuğunun iştahsızlığından yakınırken aslında ona hiç acıkma şansı vermeyen; her insanın yemek, uyku, tuvalet gibi temel ihtiyaçları karşılamak üzere programlanmış olduğunu unutan anneler... Tabağa yemek koyarken, “az yeme” isteğine tepeleme tabakla karşılık veren annelere ne dersiniz?

  • 2

    Aşırı korumacılık

     

    Dünyada kendisinin çocuğunu sevdiği kadar hiçbir annenin sevemeyeceğini düşünen anneler ne kadar da tanıdık. “Bensiz uyumaz”, “Bensiz duramaz” gibi ifadeler kulağınıza bir yerlerde çalındı mı? Tüm bunlarla bağlantılı olarak annelerimizin aşırı korumacılığı, her an tetikte olma, asla evladına zarar gelmesine müsaade etmeme özelliklerini de en iyi biz biliriz. Evladı düştüğünde gidip çocuğun düştüğü yeri döven anne, hiç mi görmediniz? Peki ya “Aman üşümesin” diye çocuğunu 20 derece sıcakta lahana katı gibi giydiren anneyi?

  • 3

    Başarı takıntısı

    “Bizim çocuk çok zeki” sözleri bebeklikten itibaren, hemen her çocuğun imza atabileceği başarılarda bile annelerin ağzından dökülmezse olmaz. Varsın tüm çocuklar aynı şeyi yapsın, yine de “Bizim çocuk çok zeki”dir.

  • 4

    Aşırı şefkat

     

    Hiç kıyamaz bize annelerimiz. Her baktığında 5 yaşında bir çocuk görür. Her ortamda yanaklara asılıp kocaman öpücüklere boğabilir. Hem bir an önce evlenmemizi ister hem de yuvadan uçacağımız fikrini bir türlü kabul edemez. Çocuğunu hiç üzmek istemez; ona evde kral/prenses muamelesini layık görür. Çocuk tek başına uyumak istemiyorsa yanında yatar, okula alışmakta zorlanıyorsa haftalarca okul bahçesinde bekler, ne isterse onu alır, ne zaman yatmak isterse o zaman yatırır...

  • 5

    Temizlik takıntısı

    Hangimiz çocukken odamıza girilmesini istemediğimiz halde, odanın anne eli değmemiş tek bir yeri bile olmadığı gerçeğiyle karşılaşmadık? Peki ya hangimiz elektrikli süpürge sesiyle uyandığımız hafta sonlarına isyan etmedik? Mutfakta, banyoda, evin her yerinde dokunmamamız gereken köşeler yok muydu? Dağınıklığa savaş açan annelerin oyunları engellemesi mi dersiniz, temizlendiğine bir türlü inanılamayan ve defalarca ovulmaktan kurtulamayan lavabo ve tuvaletler mi... Bırakın umumi kullanım alanlarını, evlerdeki banyolardan bile mikrop kapılıp hastalığa yakalanma ihtimaliyle büyütülmedik mi hepimiz?

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız